Compacte laskoffer en laspistool met rookafzuiging van Venvulas

Venvulas uit Vught heeft een nieuwe compacte en handzame Röwac laskoffer geïntroduceerd met geïntegreerde aansluiting voor lasrookafzuiging. Daarnaast presenteert Venvulas een nieuw ontworpen laspistool met geïntegreerde bronafzuiging. Beide noviteiten zijn ontwikkeld met het oog op comfortabeler en veiliger werken.

De nieuwe laskoffer zorgt met name in de scheepsbouwsector voor extra comfort bij een groter werkbereik. Dit vooral als de koffer wordt gebruikt in combinatie met het eveneens door Venvulas ontwikkelde modulaire spleetafzuigsysteem. Het nieuwe laspistool met geïntegreerde lasrookafzuiging is ideaal voor het comfortabel en economisch lassen van uiteenlopende constructies.

De nieuwe laskoffer heeft compacte afmetingen en is vervaardigd uit brandvertragend, slagvast kunststof. In vergelijking met conventionele metalen laskoffers is deze nieuwe laskoffer van Venvulas 3,5 kg lichter in gewicht. De afmetingen bedragen slechts 38 x 30 x 20 cm. Vooral bij intensief gebruik is dit een cruciaal verschil ten opzichte van conventionele metalen laskoffers. De nieuwe Röwac laskoffer is voorzien van een bedieningspaneel met drie digitale displays voor het instellen van belangrijke lasparameters waaronder V, A en doorvoersnelheid van de lasdraad (m/min). Op de laskoffer kunnen zowel laspistolen met geïntegreerde lasrookafzuiging, als aparte modulaire spleetafzuigunits worden aangesloten. Met name in de scheepsbouwsector is spleetafzuiging veelal het meest effectief. Daarbij heeft de lasser dan ook het comfortvoordeel van het gebruik van een lichtere en compactere lastoorts zonder bronafzuiging. Door de kleinere toortsdiameter komt men daarmee makkelijker in scherpe hoeken en op moeilijk bereikbare plaatsen en ook is het effect van het beschermgas in dat geval optimaal, waardoor met een constante, hoge laskwaliteit gelast kan worden. Het nieuwe laspistool met geïntegreerde lasrookafzuiging is specifiek ontwikkeld voor toepassing in de constructiewereld, waar vanwege de verschillende te lassen afmetingen, vormen en materialen toepassing van modulaire spleetafzuiging minder effectief is.

Gezonder werkklimaat
Venvulas scoort goed met haar vorig jaar geïntroduceerde bronafzuigsysteem dat geïntegreerd wordt in Röwac lasmachines en als apart ‘stand-alone’ systeem leverbaar is. Hierop kunnen zowel de modulaire spleetafzuigunits (met magnetische of zuignapbevestiging) als het nieuwe pistool met geïntegreerde lasrookafzuiging worden aangesloten. Spleetafzuiging en gebruik van het nieuwe laspistool met geïntegreerde afzuiging, bieden de beste bescherming van de lasser tegen blootstelling aan lasrook. Bovendien zorgt dit ook voor een schoner werkklimaat in de bedrijfshal. Door de filterunit wordt de lasrook namelijk tweevoudig gereinigd. Eerst passeert de afgezogen lasrook een groffilter, om daarna door een fijnstoffilter met een filterrendement van 99,9% te worden gevoerd. De schone lucht wordt vervolgens weer de ruimte ingeblazen. Dit afzuigsysteem is zeer effectief. Per 50 lasuren wordt gemiddeld meer dan 1 kilo aan stofdeeltjes uit de lasrook gefilterd.

Groot werkbereik
Op de nieuwe laskoffer wordt een slangenpakket van 4 meter aangesloten, waarmee de lasser comfortabel kan werken met maximale bewegingsvrijheid. Dit vooral in combinatie met de modulaire spleetafzuigunits of het nieuwe ergonomische laspistool met bronafzuiging. De modulaire afzuigunits zijn voorzien van een lichte en flexibele kunststof slang die eenvoudig op de laskoffer wordt aangesloten. De units hebben een magneet of zuignap en kunnen hiermee zeer dicht bij laszone worden geplaatst, waardoor ze voor maximale rookgasafzuiging zorgen. De afzuig/filterunit is geïntegreerd in de laskar. Bij laskarren zonder geïntegreerde afzuig/filterunit, kan een ‘stand alone’ filterunit van Venvulas worden toegepast. Tussen de koffer en de lasmachine kan een slangenpakket tot 20 meter lengte worden aangesloten waarmee de lasser een grote actieradius heeft van 24 meter.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Nieuwe MIG-laspistolen Kemppi

01-03 Minder vermoeidheid heeft een positief effect op het werk van een lasser en verbetert…

Verbinden

Nieuw instapmodel voor lasrookafzuiging met groot filteroppervlak

19-08 Met het filtersysteem Wallmaster introduceert Kemper en nieuw instapmodel voor complete lasrookafzuiging. Het stationaire…

Verbinden

Eén met het laspistool

19-10 De nieuwe MB EVO PRO en MB EVO laspistolen van Abicor Binzel vergemakkelijken het…

Geen categorie

Kemper lanceert platform over veilig lassen

08-07 Kemper, producent van systemen voor het afzuigen van lasrook, heeft de internetportal safe-welding.com gelanceerd.…

Geen categorie

Bossche Bollen van Venvulas voor supercascobouwer

30-03 Venvulas Lastechniek uit Vught heeft 250 Bossche Bollen laten aanrukken voor de productieploeg van…

Geen categorie

Lastoorts Extractor: doorbraak in schoon en gezond lassen

01-12 iTanks – innovatiemotor van en voor vloeibaar massagoed in de Rotterdamse haven– presenteerde onlangs…

Geen categorie

Programma Plymovent flink uitgebreid

29-01 Het productenprogramma van Plymovent is flink uitgebreid. Daarom wordt op de stand op de…

Geen categorie

Ventilatie en koeling verdringen lasrook in nieuwbouw Stork Thermeq

10-01 Stork Thermeq, onderdeel van Stork Technical Services, gaat begin 2015 verhuizen naar een nieuw…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV