Nieuwe MIG-laspistolen Kemppi

Kemppi introduceert twee nieuwe series Flexlite MIG-laspistolen. Met de rookafzuiging van de Flexlite GF kunnen de lasprestaties hoge niveaus van veiligheid bereiken. Het Flexlite GC-productassortiment met coaxkabel en het ergonomische Kemppi-handvat biedt MIG/MAG-lassers een gemakkelijk te gebruiken laspistool.

Het Flexlite GF MIG-pistool met rookafzuiging verzamelt lasdampen zodra ze ontstaan, lang voordat ze ademzone van de lasser zouden bereiken.

 

Minder vermoeidheid heeft een positief effect op het werk van een lasser en verbetert de laskwaliteit, doordat een lasser ongeveer 20% van zijn werkdag een laspistool in de hand heeft. Daarom heeft Kemppi veel moeite besteed aan de ontwikkeling van de ergonomische kenmerken van de Flexlite GF- en GC MIG-laspistolen. De anatomisch ontworpen vorm en de uitstekende balans van het Flexlite GF-laspistool verminderen de polsbelasting, zodat de lasser zich kan concentreren op de perfecte las.

De Flexlite GC-pistolen zijn uitgerust met een flexibele coaxkabel en kunnen worden uitgebreid met een afneembare pistoolhandgreep, die de ergonomie tijdens het lassen verder verbetert. Een ander GC-accessoire is een draaibare hals, waarmee de lasser uitdagende werkstukken gemakkelijk kan bereiken.

De Flexlite GC-pistolen zijn uitgerust met een flexibele coaxkabel en kunnen worden uitgebreid met een afneembare pistoolhandgreep.

De Flexlite GC-pistolen zijn uitgerust met een flexibele coaxkabel en kunnen worden uitgebreid met een afneembare pistoolhandgreep.

Rookafzuiging

Beroepslongziekten zijn de belangrijkste oorzaak van werkgerelateerde aandoeningen. “Tijdens het lassen worden werknemers blootgesteld aan verhoogde risico’s, doordat bij het lasproces rook ontstaat die giftige metaaldampen en gassen bevat”, legt commercieel manager Florian Hegemann uit. Ademhalingsbeschermingsapparatuur met een positieve-drukprincipe is een efficiënte manier om het ontstaan van arbeidsgerelateerde gezondheidsproblemen te voorkomen. In die wetenschap heeft Kemppi een nieuw productassortiment Flexlite GF MIG-laspistolen op de markt gebracht, dat efficiënte rookafzuiging en perfecte lasresultaten volgens de strengste normen waarborgt.

Het Flexlite GF MIG-pistool met rookafzuiging verzamelt lasdampen zodra ze ontstaan, lang voordat ze ademzone van de lasser zouden bereiken. En doordat de lasdampen direct bij het mondstuk van het laspistool worden verzameld, profiteert de hele werkvloer van een veiligere beroepsomgeving. Alle laspistolen van Kemppi met rookafzuiging en de efficiëntie waarmee ze deeltjes verwijderen zijn gemeten volgens de nieuwe norm ISO 21904-3.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Kemppi vernieuwt MasterTig

05-11 Kemppi heeft een vernieuwde MasterTig-productserie geïntroduceerd. Het MasterTig-productassortiment biedt een keuze aan vermogensvarianten met…

Verbinden

Top laskwaliteit door je mobieltje

10-04 Kemppi heeft een nieuwe mobiele app geïntroduceerd voor zijn universele lasbeheersoftware WeldEye. De app…

Verbinden

Kemppi opent centrum voor lasrobotica in China

20-12 Om zijn activiteiten op het gebied van lasrobotica te ondersteunen en de groei in…

Verbinden

Nieuwe WeldEye-module biedt meer inzicht in efficiëntie lasproductie

02-10 Kemppi heeft de universele lasbeheersoftware WeldEye, compatibel met elk merk lasapparatuur, uitgebreid met de…

Verbinden

Kemppi verlegt grenzen op Schweissen & Schneiden

11-09 Kemppi laat op Schweissen & Schneiden zien dat vandaag al kan worden voldaan aan…

Verbinden

Wie last sneller dan Vallteri Bottas?

18-08 Wie durft het op te nemen tegen de Finse F1-coureur Valtteri Bottas? In aanloop…

Verbinden

Max Bleijswijk nieuwe directeur Kemppi Benelux

25-03 Na een dienstverband meer dan 30 jaar legt Joop van Elen per 1 april…

Verbinden

Drie nieuwe lasoplossingen van Kemppi

01-02 Met de Gamma GTH3-Lashelm, de Minarc Cordless 150 C en de innovatieve X8 Mig…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X