Compacte probleemoplosser voor montagewerk

FEIN presenteert de meest compacte magneet-kernboormachine ter wereld met functie voor rechts- en linksdraaien. Deze KBC 36 MAGFORCE is ontwikkeld voor gebruik op zeer krappe plaatsen en is door het geringe totale gewicht van 8,5 kilogram ook geschikt voor mobiel gebruik op bouwplaatsen of in werkplaatsen.

De MAGFORCE is met een totaalgewicht van slechts 8,5 kilogram bij uitstek ook geschikt voor bovenhandse boor- en montagewerkzaamheden.

De magneet-kernboormachine KBC 36 MAGFORCE onderscheidt zich door de compacte bouwvorm. FEIN heeft deze als probleemoplosser voor montagewerkzaamheden ontwikkeld: met een bouwhoogte van slechts 169 mm en een bouwlengte van 290 mm klaart de MAGFORCE kernboorklussen op krappe plaatsen die voor klassieke kernboormachines niet toegankelijk zijn. De KBC 36 MAGFORCE past bijvoorbeeld tussen de beide flenzen van een stalen HEB-200-ligger met een vrije ruimte van 170 mm. Ook in de voertuig- en aanhangerbouw kan de machine op zeer krappe plaatsen worden gebruikt.

Goed zicht

Doordat het drijfwerk van de MAGFORCE hoog is aangebracht, zorgt dit voor goed zicht op het boorgereedschap en de boorplek. Bovendien kan de machine door een ratel van een ½ inch of een binnenzeskantsleutel van 8 mm comfortabel en ruimtebesparend worden bediend. Een slagbereik van 46 mm maakt boordieptes tot maximaal 35 mm mogelijk. Met een gewicht van slechts 8,5 kilogram kan de lichtste magneet-kernboormachine op de markt verticaal en bovenhands worden gebruikt. FEIN vervaardigt alle dragende componenten van licht, hoogvast gietaluminium en heeft ook het gewicht van de krachtige magneet met een magnetische kracht van 10.000 Newton geoptimaliseerd. Alle componenten zijn extreem torsiestijf en belastbaar geconstrueerd voor zwaar gebruik in industrie en bouw.

Hoge bewerkingssnelheid

Een krachtige, borstelloze FEIN PowerDrive-motor met 1200 watt zorgt voor een hoog draaimoment en onderscheidt zich door een lange levensduur en het feit dat deze onderhoudsvrij is. Bijzonderheden van de compacte magneet-kernboormachine met 1 versnelling zijn de functie voor rechts- en linksdraaien en de elektronische toerentalinstelling. Daardoor bestrijkt de machine de belangrijkste boorklussen zoals kern- en spiraalboren, verzinken en tappen.

De magneet met een magneetkracht van 10.000 newton garandeert een betrouwbare, stabiele stand. Een kantelsensor stopt de machine direct bij wegglijden en zorgt daardoor voor veilig werken met de MAGFORCE. De intuïtieve, duurzame bedieningselementen met comfortabele aanduiding van de magnetische kracht zijn rechtstreeks in het zicht van de gebruiker aangebracht.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nieuwe instap magneetkernboormachine FEIN

05-07 Veel klanten van FEIN moeten met hun kernboormachines dikwijls onder de zwaarste omstandigheden een…

MetaalNieuws Extra IM

Robuust en krachtig: de nieuwe FEIN haakse slijpers

28-04 Daarmee presenteert FEIN een afgestemd systeem bestaande uit machine en slijpmiddelen voor professionals in…

Werkplaatstechniek

Veilig en nauwkeurig: FEIN afkortzaag metaal MKAS 355

02-02 Door de koudzaagmethode wordt het materiaal nauwelijks verhit, waardoor er geen metaalstofvorming en afhankelijk…

MetaalNieuws Extra IM

Grote FEIN kernbooractie

03-06 Als voorwaarde geldt: de klant registreert de actiemachine na aankoop voor de 3 jaar…

Werkplaatstechniek

Online-gereedschapsbeheer en Bluetooth-snellader FEIN

24-03 Met de nieuwe my.FEIN-app en de online-portal hebben de gebruikers en dealers van elektrisch…

Werkplaatstechniek

Topdeal FEIN voor eersteklas boorresultaten

13-03 Tot en met 31 maart krijgen klanten bij de koop van een actiekernboormachine een…

MetaalNieuws Extra IM

Topdeals FEIN met kantenfrees en haakse slijper

23-02 Twee elektrische gereedschappen vergemakkelijken de werkstappen van de lasnaadvoorbereiding tot aan het afslijpen van…

Werkplaatstechniek

Kantenfrezen voor nauwkeurige afschuiningen en radiussen

23-10 FEIN heeft drie met de hand geleide kantenfrezen ontwikkeld: de 18 Volt accukantenfrees AKFH…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen