Conditie frequentieregelaars continu bewaakt

Het nieuwe Connectivity Panel van ABB levert continu en direct informatie aan operators of service-experts over belangrijke indicatoren, zoals de status van apparatuur, gebruikspatronen, stroomverbruik en stressniveau.

Het Connectivity Panel levert continu informatie aan operators of service-experts over belangrijke indicatoren, zoals de status van apparatuur, gebruikspatronen, stroomverbruik en stressniveau.

Dit panel is ontworpen om eenvoudige toegang te bieden tot gegevens-gestuurde bewakingsdiensten voor ABB frequentieregelaars (VSD’s). Zodra de frequentieregelaar is ingeschakeld, kunnen operators de status van de apparatuur analyseren, toegang krijgen tot diagnostiek, operationele key performance indicators (KPI’s) volgen en trends signaleren op het ABB Ability Digital Powertrain portaal. Gebruikers kunnen deze inzichten vervolgens gebruiken om de juiste beslissingen te nemen die leiden tot een verbeterde uptime, betrouwbaarheid en energie-efficiëntie.

Onderhoudsplanning

Deze inzichten voegen waarde toe op verschillende gebieden. Gebruikers in allerlei lichte industrieën en toepassingen kunnen bijvoorbeeld controleren of hun aandrijflijnen efficiënt energie verbruiken. Ook helpt de rapportage over de status van de apparatuur gebruikers om tijdig onderhoud te plannen, zodat kostbare ongeplande stilstand of storingen worden voorkomen. Onderhoudsbeslissingen kunnen op afstand worden genomen, op basis van de monitoringgegevens, waardoor afgelegen of moeilijk bereikbare locaties op afstand kunnen worden bestuurd. Hierdoor wordt de algemene veiligheid verbeterd en wordt tijd bespaard.

Altijd verbonden, overal

Het Connectivity Panel biedt Plug & Play, een eenvoudige installatie en inbedrijfstelling met ingebouwde connectiviteit tussen de drive en de ABB Ability cloud, inclusief een mobiel data-abonnement zonder bijkomende kosten. Het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel is voorzien van Narrow Band IoT (NB-IoT) connectiviteit, die een goede signaalpenetratie heeft, zelfs als de aandrijving ondergronds of in een kast is geïnstalleerd en/of als de traditioneel bekabelde internettoegang moeilijk te regelen is. Alle gegevens die tussen de drive en de cloud worden verzonden, zijn altijd versleuteld.

Altijd operationeel

ABB Managing Director Staf Seurinck vertelt: “Het Connectivity Panel biedt plug-and-play installatie en past gemakkelijk in de normale paneelinterface. Bovendien is het menu intuïtief en vertrouwd voor operators. Inbedrijfstelling met ‘één klik’ is een ander belangrijk voordeel, omdat het onmiddellijk toegang biedt tot conditiebewakingsdiensten voor elke frequentieregelaar, ongeacht of deze gloednieuw is of deel uitmaakt van een reeds lang bestaande installed base. Bovendien maakt de Bluetooth interface van het paneel on-demand technische ondersteuning op afstand mogelijk – ABB Ability Mobile Connect – zodat een expert van ABB of zijn geautoriseerde servicepartners via een smartphone op afstand toegang tot de frequentieregelaar kan krijgen om de werking snel en effectief te helpen herstellen.”

Het Connectivity Panel wordt geleverd met een servicepakket dat alle benodigde hardware bevat, evenals een tweejarig cloud-abonnement, inclusief mobiele data. Het pakket is momenteel uitgebracht voor de ACS580- en ACS880 drive series, maar ABB werkt eraan om het beschikbaar te maken voor alle compatibele drive producten.

ABB is exposant op Vision, Robotics & Motion.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Meet & Match tussen robot en MKB

15-06 Een geïntegreerd industrieel systeem waarbij vision technologie, robotica en motion control slim met elkaar…

Automatisering

Alle tools voor toekomstbestendig automatiseren

25-05 Vision, Robotics & Motion is een combinatie van vakbeurs en congres waar leveranciers en…

Automatisering

FQE grijper is tolerant voor verschillende vormen en maten

25-05 De grijper is ontwikkeld voor het oppakken van werkstukken ongeacht hun grootte, vorm of…

Plaatbewerking

Oplossing voor gerobotiseerd slijpen van plaatdelen

07-09 “We proberen die dingen op te lossen waarvoor nog geen oplossing is”, zegt directeur…

Automatisering

Vision, Robotics & Motion geannuleerd

17-04 “We hebben ons als organisator zo lang mogelijk volledig ingezet om een veilige en…

Automatisering

Virtuele beurs Omron presenteert fabriek van de toekomst

23-11 Omron Industrial Automation Europe organiseert een virtuele beurs, waar klanten de nieuwste technologieën voor…

Automatisering

Vision, Robotics & Motion verplaatst naar juni 2021

20-04 In navolging van de maatregelen rondom het coronavirus, heeft Mikrocentrum de vakbeurs Vision, Robotics…

Automatisering

Vakbeurs Vision, Robotics & Motion groeit verder

17-06 Door de groeiende interesse voor robotica, vision technologie en motion control heeft Vision, Robotics…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen