Creint wil de ijzerhandel verrassen

“Ik hoor gewoon in deze markt”, zegt Marianne Creusen. Samen met haar man Ron is zij gestart met Creint, een nieuw merk bandslijpmachines en slijpmachines van topkwaliteit voor de professionele gebruiker in de industrie. “We zijn opnieuw aan het pionieren en moeten alles weer uitzoeken. En dat vinden we ontzettend leuk.”

Marianne en Ron Creusen hebben jarenlang aan het hoofd gestaan van het familiebedrijf Creusen in Roermond, sinds 1945 producent van hoogwaardige metaalbewerkingsmachines voor de professionele markt. Maar in 2016 kwam daar een abrupt einde aan. Marianne Creusen probeerde daarna iets nieuws met een eigen bureau voor Management Consulting, maar dat bleek toch niet helemaal haar ding te zijn. “Ik miste heel erg een product.”

De trigger om opnieuw iets met metaalbewerkingsmachines te gaan doen was de Eisenwarenmesse in Keulen van vorig jaar. “We zijn daar in het verleden vaak exposant geweest met Creusen en kwamen er nu als bezoekers. Dat voelde een beetje als thuiskomen. We kwamen heel veel relaties tegen en ik besefte: hier moet ik iets gaan doen, dit is mijn markt. Er liggen altijd kansen als je met iets nieuws komt. De ijzerhandel wil altijd verrast worden.”

Deense fabrikant
Op de beurs in Keulen was er al een eerste contact met een Deense machinefabrikant. Langzaam rijpte het idee om daar onder private label (band)slijpmachines te laten maken en daarmee een nieuw merk op te zetten. “Er is een toenemende vraag naar innovatieve en hoogwaardige machines. Voor een betrouwbaar goed product van een partij die zich aan afspraken houdt en toch iets nieuws brengt is er ruimte. Dat hebben we onderzocht.”
Samen met de Deense fabrikant zijn de plannen concreet gemaakt. “Het is een goed bedrijf dat kwalitatief goede producten maakt. Ze weten dat ik de markt ken en wilden graag samen met ons iets doen. We willen met Creint de schakel zijn tussen deze fabriek en de markt. In het verleden hebben we altijd samen gewerkt met partners, de vakhandel, die onze machines verkochten. Dat gaan we nu ook doen. Creint levert uitsluitend via de vakhandel.”

Creint wil de ijzerhandel verrassen

De bandslijpmachines voor vlakslijpen, contactslijpen, afkanten en afbramen zijn leverbaar in de gangbare afmeting 75x2000mm en 150x2000mm.

Eigen look & feel
Marianne en Ron Creusen willen met Creint de ijzerhandel verrassen. Ze hebben een machineprogramma ontwikkeld met een eigen look & feel en bieden daarmee een compleet assortiment bandslijpmachines, slijpmachines en accessoires. “We hebben tientallen jaren ervaring in deze markt en weten wat er wordt gevraagd. Dat is allereerst topkwaliteit. Veiligheid en gebruiksgemak staan bij onze machines voorop. En we bieden altijd een deskundig advies en professionele service.”

Standaard met motorrem
Creint voert een beperkt basisprogramma machines die geschikt zijn voor intensief gebruik in de zware industrie zoals scheepswerven, offshore, werkplaatsen, machinefabrieken en ateliers. Dat zijn allereerst vier modellen bandslijpmachines Industrial Heavy Duty. Deze zijn standaard uitgerust met motorrem, wat een onderscheidend kenmerk is. Deze machines zijn gemakkelijk  uit te breiden tot een bandslijpmachine met pijpuitslijper en tot een machine voor centerless bandslijpen en polijsten. Verder levert Creint de slijpmachines Industrial, de slijpmachines Industrial Heavy Duty en kolommen. Alle machines worden volledig gebruiksklaar gemonteerd, met 5 jaar motorgarantie en met korte levertijden geleverd.

Marianne en Ron Creusen nemen er de tijd voor om Creint op te bouwen. “We beginnen dicht bij huis. De Nederlandse markt is voor ons heel belangrijk en we hebben hier de eerste orders al mogen uitleveren. Maar we gaan wereldwijd. Daar waar we kansen zien, bieden we onze machines aan.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Jatecmachines legt zich toe op slijpen

27-04 Vanwege de ontwikkelingen in de markt en het grote aanbod van verspanende machines  legt…

Verspanen

Creint introduceert nieuwe modellen slijpmachines

17-12 In aanvulling op het bestaande assortiment presenteert Creint een nieuwe range professionele slijpmachines. Met…

Verspanen

Stoxon Machines herenigd met de andere Velmon-bedrijven

07-10 Stoxon Machines, een vaste exposant op METAVAK, is al jaren een onderdeel van de…

Verspanen

Creint, een nieuw merk (band)slijpmachines

20-03 Creint is een nieuw handelsmerk voor een uitgebreid assortiment hoogwaardige bandslijpmachines, slijpmachines en accessoires.…

Werkplaatstechniek

Compacte en krachtige bandslijpsystemen van Grit by Fein

26-09 Fein breidt het assortiment van concurrerende, compacte en tegelijkertijd krachtige bandslijpmachines uit, alsmede accessoires…

Bedrijf en Economie

Creusen biedt statushouders werkervaring

18-01 Directeur Jeff Pereira van Creusen Technology heeft acht statushouders een arbeidscontract aangeboden voor 6…

Verspanen

Aluminium doorslijpen zonder stof te maken

19-09 Atlas Copco Tools brengt voor zijn PRO haakse slijper G2511 het alu-cut-systeem op de…

Geen categorie

Creusen volop in beweging; samenwerking met Electrotool

02-07 Creusen, fabrikant van hoogwaardige slijp- en polijstmachines, is volop in beweging om haar positie…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV