C&T Technics met RUMP werpstraalmachine uit de brand

RUMP Strahlanlagen, in Nederland en België vertegenwoordigd door HEVAMI Oppervlaktetechniek uit Veghel, heeft onlangs een rollenbaan-werpstraalmachine geïnstalleerd bij C&T Technics in Uden, dat werkzaam is in de lak- en coatingindustrie.

Sinds de oprichting in 1997 is C&T Technics gespecialiseerd in ontlakking, industriële reiniging en chemische oppervlaktebehandeling van metalen en kunststoffen. Maar na een interne brand in 2018 heeft men de eigen productie veelal moeten uitbesteden aan het moederbedrijf ABL Technic. Na de brand heeft men dan ook niet stil gezeten en is er vol ingezet op de planning van de nieuwbouw welke dit jaar gefaseerd opgeleverd wordt. ‘In de brand uit de brand’ of anders gezegd ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’. Eén van de voordelen is dat C&T Technics nu in de nieuwbouw beschikt over een veel grotere werpstraalmachine, zodat men nu veel sneller de diverse producten zuiver kan stralen nadat deze middels een pyrolyse oven ontdaan zijn van de lak.

De werpstraalmachine heeft een doorvoerbreedte van 1600 mm en een voor een rollenbaan-straalmachine bijzonder hoge doorvoerhoogte van 2540 mm.

De werpstraalmachine heeft een doorvoerbreedte van 1600 mm en een voor een rollenbaan-straalmachine bijzonder hoge doorvoerhoogte van 2540 mm.

Speciale afzuiging

Omdat na het pyrolyseproces veel as achter blijft op de producten is de straalmachine van RUMP voorzien van een speciale afzuiging die extra goed bestand is tegen de grote stofbelasting. Daarnaast beschikt deze straalmachine, in vergelijking met een standaard rollenbaan straalmachine, over een extreem grote voorafscheider om zoveel mogelijk bruikbaar straalmiddel in een voortraject van het lichte stof te scheiden. De werpstraalmachine heeft een doorvoerbreedte van 1600 mm en een voor een rollenbaan-straalmachine bijzonder hoge doorvoerhoogte van 2540 mm. Om te waarborgen dat ook complexe delen in één keer goed schoon gestraald worden is de straalmachine voorzien van een tiental efficiënte en onderhoudsvriendelijke werpwielen van het type R320 die in totaal circa 1600 kg/min afwerpen. Vanwege de beperking in de bouwhoogte en de wens om de machine fundamentloos op te stellen is de machine voorzien van twee elevators. Verder is de gehele straalkamer, zoals standaard bij elke straalmachine van RUMP, opgebouwd uit 12% mangaanstaal om hiermee het onderhoud aan de straalmachine zoveel mogelijk te beperken.

Zoals C&T zelf aangeeft is men onbegrensd onderscheidend in ontlakken. De nieuwe RUMP werpstraalmachine is hier een goed voorbeeld van.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Kachelbouwer installeert gerobotiseerde schuurcel van SHL

19-05 De klanten van Hase hechten niet alleen waarde aan de warmte van de kachel,…

Oppervlaktetechniek

Laura Staalcenter Maastricht investeert in Kohler richtmachine

12-10 Laura Staalcenter Maastricht heeft een nieuwe richtmachine aangekocht van het Duitse fabricaat Kohler, dat…

Oppervlaktetechniek

INNO-Metaal hoeft niet meer te vechten voor vlakheid

18-03 Aan de plaatwerk-, las- en laserlasproducten die INNO-Metaal produceert voor de medische industrie, worden…

Plaatbewerking

Ergonomisch langbandschuren

14-12 Langbandschuurmachines hebben doorgaans een standaard werkhoogte, maar ook bij dit soort machines zorgt de…

Plaatbewerking

Peak Performer richtmachine scoort bij Liebherr

28-10 Hevami Oppervlaktetechniek uit Veghel vertegenwoordigt onder meer de richtmachines van Kohler in Nederland en…

Oppervlaktetechniek

Hevami toont compacte langbandschuurmachine

04-10 Hevami oppervlaktetechniek demonstreert op METAVAK naast twee ontbraammachines tevens een compacte langbandschuurmachine van het…

Plaatbewerking

Plaatmateriaal richten om kwaliteitsverlies op te vangen

01-07 Een nieuwe ontwikkeling binnen de plaatwerkindustrie lijkt veranderend materiaal te zijn. “De kwaliteitsvraag van…

Plaatbewerking

Vakmensen blijven cruciaal in tijden van data

27-05 De transformatie naar Industrie 4.0 brengt veel kansen met zich mee. Toch zijn er…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X