Focus Hevami op schuren, ontbramen en richten

Op de komende TechniShow zal Hevami met name de focus leggen op het schuren, ontbramen en richten van plaatdelen. Bezoekers vinden de oppervlaktetechniekspecialist uit Veghel dan ook zoals vanouds in hal 7, waar alle toeleveranciers op het gebied van plaatbewerking zich presenteren.

De Big-Jurij richtmachines zijn met name interessant voor staalconstructie bedrijven welke veel smalle strippen verwerken. Hierbij valt te denken aan de trappen- en balustradebouw.

Zo demonstreert Hevami diverse ontbraammachines voor het ontbramen en/of afronden van snijdelen. Van het fabrikaat Loewer worden voor de eerste keer een DiscMaster 6TD en een SwingGrinder-M getoond. Deze SwingGrinder-M is special ontwikkeld voor bedrijven welke voornamelijk staal verwerken. “Op de beurs hebben wij ook de optionele extra stroeve mat bij zodat wij ook makkelijk andere materialen zoals RVS en aluminium kunnen demonstreren”, vertelt Michel van Heeswijk van Hevami. “Op de DiscMaster 6TD kunnen wij in 1 doorloop de delen ontbramen, afronden en voorzien van een ongedfineerde finishing (Orbital). Ook oxideverwijdering is mogelijk met deze zeer flexibele ontbraammachine.”

Van NS Maquinas staat de DM1100-ZC ontbraammachine op de stand. Deze is voorzien van een breedband om de braam te verwijderen en om een schuurbeeld in doorlooprichting aan te brengen. Daarnaast is deze machine voorzien van dwarsbanden welke zorgen voor een optimale kantenafronding. Naar wens kunnen deze ook aan de onderzijde geplaatst worden zodat de delen in één doorloop ontbraamd en afgerond worden.

Langbandschuurmachines

Ook zal weer uitgebreid aandacht worden besteed aan de langbandschuurmachines van Kuhlmeyer welke ideaal zijn om lasnaden te verwijderen en/of een finishing aan te brengen. Dit jaar zal Hevami de ZBS machine met handling demonstreren. Deze machine staat bekend als de grote allrounder en is hiermee ook de meest verkochte langbandschuurmachine. Doordat de schuurbanden meer dan 90 graden kunnen kantelen is deze machine ook perfect om 3-dimensionale producten te bewerken. De ZBS machine op de beurs is een manuele machine maar deze machine is ook als een volledig automatische machine leverbaar onder de naam ZBS-Robotec.

<yoastmark class=

Richtmachine

Ook een richtmachine van het fabricaat Kohler ontbreekt niet op de stand. Gedemonstreerd wordt een Peak Performer richtmachine (type 60P1600), welke geschikt is voor plaatdikten van 0,6 tot 17 mm bij een breedte tot maximaal 1600 mm. Het servo-mechanische concept zorgt ervoor dat de machine minder energie verbruikt, geen risico op milieubelastende olie geeft en minder onderhoud vergt dan een hydraulische machine.

Vanwege de toenemende kwaliteitsvraag in de markt en de sterk fluctuerende kwaliteit van het plaatwerk, ziet Van Heeswijk de vraag naar het richten van snijdelen sterk toenemen. “Steeds meer bedrijven ontdekken dat het richten middels een precisie richtmachine niet alleen het maar gewoon recht maken van een plaat is. Middels het richten worden ook de aanwezige spanningen in het materiaal in evenwicht gebracht en sterk gereduceerd.

Zo kan een plaat in eerste instantie als probleemloos gezien worden omdat hij bij aanlevering recht is. Door het snijden (autogeen-, plasma-, lasersnijden) of ponsen kunnen de als het ware ingevroren spanningen vrijkomen waardoor het materiaal zich sterk zal vervormen. Deze vervorming zorgt tijdens het snijden en ponsen al direct voor grote nadelen maar heeft ook gevolgen voor eventuele vervolgprocessen. Gerichte plaatdelen laten zich nadien veel makkelijker kanten en lassen, zodat hier grote tijdsbesparingen te realiseren zijn.”

Big-Jurij richtmachines

Naast de richtmachine van Kohler zal Hevami ook ruim aandacht besteden aan de richtmachines van Big-Jurij welke worden geproduceerd door het Duitse bedrijf Holl Stahlbau. Dat heeft de machine in eerste instantie voor de eigen behoefte ontwikkeld. De machine is dan ook met name interessant voor staalconstructie bedrijven welke veel smalle strippen verwerken. Hierbij valt dan bijvoorbeeld te denken aan de trappen- en balustradebouw, omdat zij veel smalle stalen strippen verwerken.

De meest verkocht versie, de Big-Jurij L, is geschikt voor strippen tot een afmeting van 80×20 mm. Er bestaat ook een lichtere S-versie welke strippen tot max. 60×10 mm kan richten en een zwaardere XL versie welke doorsnede van 30×300 mm kan richten.

Van het fabrikaat Loewer wordt voor de eerste keer een DiscMaster 6TD getoond. Hierop kunnen in 1 doorloop delen worden ontbraamd, afgerond en voorzien van een ongedefinieerde finishing (Orbital). Ook oxideverwijdering is mogelijk.

Van het fabrikaat Loewer wordt voor de eerste keer een DiscMaster 6TD getoond. Hierop kunnen in 1 doorloop delen worden ontbraamd, afgerond en voorzien van een ongedefinieerde finishing (Orbital). Ook oxideverwijdering is mogelijk.

Omdat veel plaatbewerkers ook buisprofielen verwerken zal ook de ML100 buizenschuurmachine van NS Maquinas worden gepresenteerd. Deze buizenschuurmachine is geschikt voor de bewerking van zowel rechte als gebogen buizen van rond 10 tot 114 mm. Deze vrijeband schuurmachine wordt door veel klanten ingezet voor de bewerking van o.a. trapleuningen, meubels en bullbars. De gedemonstreerde machine is voorzien van sensors waardoor rechte buizen volledig automatisch bewerkt kunnen worden.

Vanzelfsprekend kunnen bezoekers ook bij Hevami terecht voor informatie omtrent de overige machines in het leveringsprogramma, zoals werpstraalmachines, straalkasten, trommelontbraammachines, polijstmachines, afschuinmachines en vele andere machines op het gebied van de mechanische oppervlaktetechniek.

Hevami Oppervlaktetechniek
Hal 7, stand B040

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Richtmachine voor staalstrippen primeur bij Hevami

27-09 De Big-Jurij L richtmachine wordt voor de eerste keer gedemonstreerd in Nederland. De machine…

Plaatbewerking

Richten luistert nauw bij Mueller

12-04 De nieuwe richtmachine vormt het slotstuk van een efficiënte lijn, die aan het begin…

Plaatbewerking

Hevami betrekt nieuwbouw

08-08 Op dit moment beschikt Hevami al over diverse ontbraammachines die gedemonstreerd kunnen worden, zoals…

Plaatbewerking

Vlak en zonder spanning

22-10 Laura Metaal Staalcenter is gevestigd in Maastricht. De Limburgse hoofdstad wordt in metaalkringen ook…

Plaatbewerking

Radius 2 mm met nieuwe RotoMaster ontbraammachine van Loewer

14-09 Veel mensen zijn bekend met de SwingGrinder en DiscMaster ontbraammachine van Loewer. Deze werken…

Oppervlaktetechniek

Nieuwbouw HEVAMI Oppervlaktetechniek van start

30-07 HEVAMI is sinds 1 maart 2000 gespecialiseerd in de levering van straalmachines, bandschuurmachines, ontbraam-…

Oppervlaktetechniek

Kachelbouwer installeert gerobotiseerde schuurcel van SHL

19-05 De klanten van Hase hechten niet alleen waarde aan de warmte van de kachel,…

Oppervlaktetechniek

Laura Staalcenter Maastricht investeert in Kohler richtmachine

12-10 Laura Staalcenter Maastricht heeft een nieuwe richtmachine aangekocht van het Duitse fabricaat Kohler, dat…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV