De basis van het nieuwe MTU+ is techniek

Metaal Techniek Uden (MTU), specialist in het lasersnijden van profielen en platen, heeft onlangs voor haar relaties het nieuwe MTU+ gelanceerd. Volgens mede-eigenaar Martin Gruijters onderscheidt MTU+ zich behoorlijk van veel andere portalen die collega-toeleveranciers in gebruik hebben: “De uitgebreide kennis van techniek is bij ons de basis en daar bouwen we onze software omheen. Dat merk je.”

MTU+ is door Martin Gruijters zelf geprogrammeerd. Hij heeft kennis van zowel techniek als software. Die combinatie is goud waard bij het ontwikkelen van MTU+.

In MTU+ kun je direct offertes genereren, met enkele klikken een order plaatsen, zelf kiezen tussen verschillende levertijden en prijzen en de voortgang van hun orders in real time volgen. Ook zelf beslissen over extra’s zoals transport of het NEN-EN1090:2 certificaat is mogelijk.

Gouden combinatie

De opbouw en mogelijkheden zijn duidelijk verschillend. Dat komt doordat MTU+ door Martin Gruijters zelf is geprogrammeerd. Hij heeft kennis van zowel techniek als software; op zijn twaalfde bouwde hij al zijn eerste website, hij reviseerde machines en heeft met MTU jarenlange ervaring met lasersnijden. Die combinatie is goud waard bij het ontwikkelen van MTU+. “Vaak worden voor het maken van een software of cloud oplossing partijen ingeschakeld, die de achtergrond van kennis van techniek niet hebben”, legt Gruijters uit. “Wat ze maken ziet er leuk uit, maar houdt niet altijd rekening met de uitgebreide mogelijkheden van het lasersnijden. MTU+ werkt makkelijk en is begrijpelijk. Bijvoorbeeld een koker toevoegen kan met verschillende radiussen of zelfs zonder radius. We zijn heel transparant in hoe we calculeren en onze prijzen opbouwen. Dat alles werkt, daar staan wij voor.”

Kracht in speciale profielen

MTU is opgericht in 2013 voor het lasersnijden van profielen. Een aantal jaren later is daar het lasersnijden van plaatmateriaal aan toegevoegd. De Udense toeleverancier staat bekend om zijn hoge kwaliteit en zijn kracht in aparte afmetingen en speciale profielen zoals hoeklijnen, strip, UNP’s, I-balken, T-profielen en HOP-profielen in verschillende soorten metaal (staal, RVS, aluminium, koper, brons en messing). Toegevoegde waarde zijn de uitgebreide mogelijkheden – van lage aantallen tot massa en van kleine tot grote samenstellingen – tot op maat gemaakte producten, met altijd een passend advies, waarin MTU meedenkt en laat groeien.

Service uitbreiden

Gruijters heeft een duidelijke visie op toeleveren: hij wil zo veel mogelijk gebruik maken van software en automatisering om ondersteuning en structuur te bieden voor zijn team en alle relaties. MTU beschikte dan ook al jarenlang over een web portaal waarin relaties de status van hun orders kunnen volgen. Deze service wilde hij sterk verbeteren en uitbreiden en daarom is hij anderhalf jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van MTU+: een software programma waarin relaties snel en makkelijk kunnen opereren en dat rechtstreeks is verbonden met de interne MTU-software, zodat zij hun orders tot op productniveau kunnen volgen. “De markt vraagt hierom. Het is hollen of stilstaan en er is steeds vaker spoed bij de orders. Dat komt mede door de omstandigheden van voorgaande jaren, waarin momenteel de staalprijzen stabiliseren, fabrieken overwegen capaciteit af te schalen en de vraag per sector fors verschillend kan zijn. Onzekerheid geeft tijdsdruk en daar moet je als toeleverancier bij ondersteunen en op inspelen.”

Feedback gebruiken

MTU+ is eerst kleinschalig uitvoerig getest en inmiddels maken er al 152 relaties gebruik van. Gruijters verwacht dat dit aantal snel zal groeien nu MTU er actief mee naar buiten treedt. “We hebben door MTU+ al een aantal nieuwe relaties mogen begroeten, die enthousiast waren over de kwaliteit van onze producten, maar vanwege het ontbreken van direct kunnen offreren nog geen zaken met ons deden. Nu kiezen zij wel voor ons.” MTU krijgt positieve reacties van haar relaties. En bovendien goede feedback. “Daar kunnen en doen we ook echt wat mee. Een optie die ze missen, een opmaat koppeling, we fixen het binnen enkele dagen. Zo wordt MTU+ steeds beter.” Gruijters wil MTU+ continu blijven ontwikkelen. Hij is momenteel bezig met het toevoegen van de optie kantwerk. Maar ook andere vervolgbewerkingen of productiemethodes gaan toegevoegd worden. “Het is eindeloos op te schalen. Rekenkracht zit in de software en data staat volledig in de cloud. Verder bouwen we de gebruikers rustig op, waarin we meegroeien met de vraag.”

Persoonlijk contact

Al die software laat onverlet dat het persoonlijk contact bij MTU voorop blijft staan. Wie de mogelijkheden van MTU+ niet wil, kan gewoon zijn orders blijven plaatsen op de manier die hij is gewend. Gruijters: “MTU biedt het gemak van software én de persoonlijke service die mensen prettig vinden. Daarbij behouden we onze huidige werkwijze, oftewel telefonisch en per email staan we voor je klaar met ondersteuning en advies. De kern van ons bedrijf blijft de goede persoonlijke hulp en het rechtstreekse contact. Want dat werkt het fijnst voor ons team en onze relaties. En het levert de mooiste eindproducten op!”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Alle beweging in één compacte lijn

05-07 Want het is voor Van de Brande niet zo zeer de snijsnelheid die van…

Plaatbewerking

PWS Almelo kan ‘mooie dingen in metaal’ nu lasersnijden

23-05 PWS Almelo maakt producten voor aannemers vaak als totaalleverancier. Dit kan variëren van een…

Plaatbewerking

MoVer al 30 jaar in de ban van lasersnijden

10-05 Toen Vernooy op 1 april 1993 met MoVer begon, zag het lasersnijden er in…

Plaatbewerking

Goede start Laser-Max met hulp van Fiber Laser Benelux

09-05 Het ondernemen is Max met de paplepel ingegoten. Zijn vader runt samen met een…

Plaatbewerking

Tuwi-klanten onder de indruk van ontwikkelingen bij Durma

11-04 Tuwi brengt de machines van Durma al sinds 2005 op de Nederlandse markt en…

Plaatbewerking

Meer functionaliteiten en gebruikers OrderOn.com

30-01 VDL heeft OrderOn.com vorig jaar gelanceerd. Daarmee is het voor iedereen mogelijk geworden om…

Plaatbewerking

Hoekman RVS zet mega-stap in lasersnijden

07-12 Met deze investering is de oudste laser in het bedrijf – een CO2-laser –…

Plaatbewerking

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

18-08 Romonta – opgericht in 1978 – is hoofdzakelijk actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema