De papierloze plaatwerkfabriek

0

Hoe lees je een digitaal model met alle productinformatie en gebruik je dat in de werkomgeving? Leo Broers van chipmachinefabrikant ASML behandelt dit onderwerp tijdens de bijeenkomst ‘De papierloze fabriek’, die Teqnow in samenwerking met Federatie Metaalplaat (FDP) op 14 maart organiseert bij de Metaalunie in Nieuwegein.

 

Traditioneel wordt er, om alle medewerkers in een fabriek goed te informeren, veel informatie op papier gezet en vervolgens verspreid. Ondanks dat deze manier van werken zich decennialang heeft bewezen, zijn er nu andere manieren om iedereen goed en eenduidig te informeren. De papieren informatiestromen worden dan ook steeds vaker vervangen door digitale informatiestromen. Diverse interne processen lenen zich bij uitstek voor digitalisering. Denk hierbij aan planning, werkvoorbereiding, tekeningen en werkinstructies, calculaties, et cetera.

De bijeenkomst ‘De papierloze fabriek’ is bedoeld om ondernemingen inzicht te geven in de huidige mogelijkheden om bedrijfsprocessen te digitaliseren. Tijdens de bijeenkomst krijgen de deelnemers inzicht in de diverse mogelijkheden om te komen tot een papierloze fabriek. Daarbij is papierloos worden niet het doel, maar het gevolg van efficiënter en effectiever organiseren van de diverse bedrijfsprocessen. Naast Leo Broers van ASML zal ook Arnold Hofmeijer van GS Metaal spreken. Hij behandelt de weg naar papierloos plaatbewerken. Verder zullen twee praktijkcases worden besproken. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via [email protected].