De toepassing van gietvloeren in de metaal industrie

Het vinden van een geschikte vloer voor productieruimtes in de metaalindustrie kan best een uitdaging zijn. Toch zijn er een aantal vloeren die onlosmakelijk met deze industrie verbonden zijn. De gietvloer is er daar één van. Niet alleen ogen deze vloeren clean en netjes, maar zijn ze ook duurzaam en hebben ze tal van voordelen.

Niet alleen worden ze ingezet op plekken waar productie wordt gedraaid, maar zien we ze ook steeds vaker in magazijnen en andere ruimtes waar de vloer tegen een ‘stootje’ moet kunnen. Omdat de voordelen van deze vloer enorm zijn, hebben we een aantal belangrijke kenmerken voor je op een rijtje gezet. Dus ben je voor je bedrijf op zoek naar een geschikte vloer, kies dan voor een stevige en degelijke vloer van gietvloer Huys. Deze gietvloeren worden niet alleen met uiterste precisie gelegd, maar gaan ook de nodige jaren mee.

Duurzaam en veilig

Als we het hebben over de metaalindustrie en de industrie in het algemeen, dan zijn er altijd twee termen die als eerste naar voren komen. Zo is de eerste ‘duurzaam’ en de tweede ‘veiligheid’. In beide gevallen bieden gietvloeren dan uitkomst. Gietvloeren zijn dusdanig ontworpen dat ze bestand zijn tegen extreme omstandigheden en bieden een veilige werkomgeving voor medewerkers. Dankzij hun naadloze en antislip oppervlak verminderen gietvloeren het risico op ongelukken op de werkvloer aanzienlijk. Uiteraard is het daarnaast wel verplicht om andere persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen, maar  verklein je de kans op een ongeluk enorm. Daarnaast zijn gietvloeren duurzaam en slijtvast, waardoor ze bestand zijn tegen de zware belastingen en chemische stoffen die in de metaalindustrie voorkomen. Door de vloer op de juiste manier te onderhouden, kun je er tot in lengte van jaren plezier van hebben.

Chemische en thermische weerstand

In de metaalindustrie wordt onder andere de vloer regelmatig blootgesteld aan de nodige chemicaliën en ook hoge temperaturen. Niet zo gek dus dat het belangrijk is om hier rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste vloer. Een gietvloer is daarom ook vaak één van de weinige opties als het gaat om een vloer die tegen beide is bestand. Doordat je zelf de dikte en ook sterke van de coating (toplaag) van de vloer bepaalt, kun je deze dus afstemmen op basis van de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Uiteraard is en blijft het belangrijk om ook andere veiligheidsmaatregelen te treffen, zodat je verzekerd bent van een veilige werkomgeving.

Geluidsabsorberend

Voor wie weleens in een fabriek of op een productielocatie is geweest, weet natuurlijk als geen ander dat het geluid hier met enige regelmaat wat aan de hoge kant is. Des te belangrijker dus om gehoorbescherming te dragen, maar om er ook voor te zorgen dat het geluid waar mogelijk wordt geabsorbeerd. Door het gladde oppervlak kunnen trolleys en andere transportmiddelen gemakkelijk over de vloer bewegen, waardoor de fysieke belasting van werknemers wordt verminderd.  Dit draagt bij aan een aangenamere werkomgeving voor medewerkers en helpt gehoorbeschadiging te voorkomen. Zorg er dus voor dat je de juiste vloer kiest, zodat de kans op ongelukken kleiner wordt en ook het comfort van de werknemers omhoog gaat.

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema