Delwi Groenink klemt essentieel complex deel magnetisch

Machinefabriek Delwi Groenink in Enschede produceert hoogwaardige portaalsystemen voor vrachtwagens die worden gebruikt voor het aanhaken van containers. Hiervoor doet het bedrijf een beroep op de allernieuwste machines en technologieën.

De FXL-elektro permanente magneetplaat heeft een aantrekkingskracht van 16kg/cm². Het magnetiseren/demagnetiseren gebeurt door middel van de FXL-elektronische controle-eenheid die gekoppeld is met de PLC van de robot/freesmachine.

Robert Marktslag, afdelingsleider Verspaning: “Onze productie steunt op kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Dit wordt door onze klanten enorm op prijs gesteld. Met onze visie ‘alles onder één dak’ slagen we erin de logistieke keten beperkt te houden en kunnen we vroegtijdig anticiperen mocht er toch iets mislopen.”

Complex gelaserde contour

Onlangs werd gestart met het automatisch produceren van één van de essentiële delen van de portaalsystemen, de ‘hanglager KB-platen’. Dit onderdeel heeft een complex gelaserde contour, waardoor klemmen met traditionele gereedschappen tijdrovend en quasi onmogelijk is. Omdat beide zijden moeten worden bewerkt, moet het werkstuk tussendoor omgedraaid te worden. Marktslag: “Door het aantal restricties, en omdat het volledige proces automatisch moest verlopen, was magnetisch klemmen voor ons de beste oplossing. Hiervoor konden we beroep doen op de expertise van I.O.T. Magnetics uit België, waarmee we al jaren een goede samenwerking hebben.”

PLC-gestuurd

Guy Petrens van I.O.T. Magnetics: “Wij zijn al ruim 20 jaar gespecialiseerd in elektro permanente magneettechnologie voor de industrie. Hierbij adviseren en begeleiden wij onze klanten bij de specifieke implementatie van magnetische oplossingen. Dat onze persoonlijke aanpak rendeert, bewijst het groot aantal tevreden klanten in Nederland en België.”
Voor het project bij Delwi Groenink werd gekozen voor een FXL-elektro permanente magneetplaat met een aantrekkingskracht van 16kg/cm². Het magnetiseren/demagnetiseren gebeurt door middel van de FXL-elektronische controle-eenheid die gekoppeld is met de PLC van de robot/freesmachine.

100% veilig

“Elektro permanente magneetplaten gebruiken enkel elektrische stroom om de magneet te inverteren, terwijl de effectieve kracht gegenereerd wordt door permanente magneten. Daardoor zijn deze 100% veilig, ook bij stroomuitval”, aldus Guy Petrens.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Betrouwbaar heffen en klemmen met elektro permanente magneten

13-10 Bij elektro permanente magneettechnologie wordt de elektrische stroom namelijk enkel aangewend om de magneet…

Toeleveren

Magneettraversen brengen veiligheid en snelheid in nieuwe productiehal Reijrink Staalconstructie

10-03 In de nieuwe productiehal van Reijrink Staalconstructie zijn drie elektro permanente magneettraversen geïnstalleerd voor…

Toeleveren

Elektrische vergrendeling

29-06 Het programma magneetsloten van Magnet Schultz is aangevuld met een serie die speciaal bedoeld…

Automatisering

Plaatbewerkers steken hun licht op in Japan en Vietnam

30-04 In de Nederlandse maakindustrie zijn er enorme kansen voor robotsystemen in de breedste zin…

Verbinden

Slim lasapparaat groeit mee met behoefte

06-12 Kemppi introduceerde op de Euroblech de X8 MIG Welder, een multiproceslasoplossing voor industrieel lassen,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen