Elektrische vergrendeling

0

Het programma magneetsloten van Magnet Schultz is aangevuld met een serie die speciaal bedoeld is voor toepassing op zee. Variërend van aantrekkelijke, glimmend gepolijste IP65 varianten voor luxe jachten tot robuuste IP68 uitvoeringen die ballastgewichten van onbemande onderzeeërs kunnen houden of vrijgeven.

De marine sector stelt in veel gevallen speciale eisen aan de hierin toegepaste machines en systemen. Bestand tegen uiteraard water maar ook tegen corrosieve omgevingen, diverse weersomstandigheden en extreme temperaturen. Speciaal voor deze sector heeft Magnet Schultz haar programma magneetsloten uitgebreid met een serie zeebestendige uitvoeringen. Deze componenten worden veelal toegepast in het kader van veiligheid en vergrendeling op onder meer luxe jachten en andere hoogwaardige schepen. Eén van de producten is de Marine Lock. Een 25 mm profiel dat speciaal is ontwikkeld voor onboard veiligheidsapplicaties. Bijvoorbeeld voor het snel vergrendelen van deuren en luiken in het geval van piraterij. Een slimme, robuuste oplossing die bovendien onopvallend – en dus aantrekkelijk – is te plaatsen.

Verder omvat het pakket marine oplossingen de elektrische vergrendeling EBL-W (de afkorting van Electric Bolt Lock – Weatherproof). Deze IP65 component is afgestemd op toepassing onder extreme omstandigheden en maakt gebruik van de meest geavanceerde magneettechnologie in een robuuste, (zee)water- en stofbestendige aluminium behuizing. Omdat alle bewegende delen in de behuizing zijn opgenomen, is de vergrendeling onderhoudsvrij en hoeft gedurende zijn gehele levensduur niet te worden geopend.