Demcon stapt in Optiqua

0

Demcon en Oost NL investeren in Optiqua en zijn aandeelhouder geworden in het bedrijf. Hierdoor kan Optiqua de internationale uitrol van EventLab, haar real-time monitoring systeem van drinkwaterkwaliteit, versnellen. Bovendien kan Optiqua voor de verdere industrialisatie van EventLab steunen op de engineering- en productiecapaciteiten van Demcon.

Wereldwijd werken waterbedrijven met de EventLab systemen om real-time waterkwaliteit te meten zowel in drinkwaterdistributienetwerken, op water productiebedrijven als bij waterinnamepunten. Uniek aan het Eventlab systeem is de brede gevoeligheid voor het detecteren van veranderingen in de watersamenstelling die verkregen wordt door toepassing van een optische meetsensor. Hiermee overtreft het traditionele sensortechnieken in toepassingen gericht op generieke bewaking van drinkwaterkwaliteit. Het EventLab systeem is een complete oplossing. Het bestaat naast het sensor systeem, uit de infrastructuur voor datatransmissie, algoritmes en software voor het verwerken en visualiseren van data en het detecteren van kwaliteitsveranderingen.

“De investering van Oost NL en Demcon stelt ons in staat onze marketing- en verkoopinspanningen te versnellen”, aldus Jos-Willem Verhoef, managing director van Optiqua. “We zijn enthousiast over het industriële partnerschap met Demcon. Deze samenwerking op het gebied van productie en engineering stelt ons in staat om ons te concentreren op de internationale uitrol van onze producten. Het sterke financiële netwerk van Oost NL kan van grote waarde zijn voor onze verdere expansie.” Dennis Schipper, managing director van Demcon: “We hebben productiecapaciteit beschikbaar voor de systemen van Optiqua en kunnen de verantwoordelijkheid voor productie en sourcing overnemen. Daarnaast kunnen we ons ondernemerschap en onze ervaring in internationale markten inbrengen. De samenwerking met Optiqua past in onze inspanningen om meer producten te leveren naast onze innovatie- en engineeringdiensten. Het past ook in onze ambities op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen door bij te dragen aan oplossingen voor de wereldwijde uitdaging van schoon drinkwater.