Derde SafanDarley kantpers bij Verenfabriek De Spiraal

0

Verenfabriek De Spiraal in Haaksbergen heeft een derde SafanDarley E-Brake in gebruik genomen. De komst van deze 35-tons kantpers zorgt voor meer flexibiliteit in de productie.

Verenfabriek De Spiraal ontwikkelt en produceert technische veren en industriële producten uit draad en bandstaal. Het bedrijf is door zijn veelzijdigheid en grote technische kennis in staat om veel klantspecifieke aanvragen af te handelen. Om aan de uiteenlopende wensen van de klanten te voldoen, heeft De Spiraal een uitgebreid machinepark in Haaksbergen.

De nieuwe E-Brake die daar begin juni is geïnstalleerd brengt extra mogelijkheden voor het productassortiment. Zo heeft deze kantbank een zwaardere slag en ook is het werkbereik qua breedte met zijn 1250 mm een stuk groter dan dat van de ‘kleine broertjes’. Daarmee is De Spiraal af van de technische beperkingen waar men bij de bestaande installaties tegen aan liep. Door het grotere werkbereik van de nieuwe machine kan een grotere variatie aan producten nu op een efficiëntere manier worden geproduceerd.