Derde snijtafel geeft Jeldi flexibiliteit voor spoedwerk

Grotere series onbemand kunnen snijden en overdag veel spoedwerk kunnen uitvoeren. Dat waren de twee wensen waarmee Dik Sweegers, directeur/eigenaar van Jeldi Metaal in Valkenswaard, zich wendde tot Tuwi voor de automatisering van zijn lasersnijproces. Het resultaat is dat de lasersnijmachine van Jeldi nu is voorzien van een Durma Rapid Server laadsysteem in combinatie met een derde snijtafel.

Dik Sweegers en zijn vader bij het Rapid Server laadsysteem, dat maximaal 5000 kilo materiaal kan herbergen. Zo kan Jeldi grotere series onbemand snijden.

De speciale aandacht van Sweegers voor spoedwerk bij deze investering is niet zo vreemd. Want bij Jeldi draait 30 procent van het werk op spoed. En spoed is vaak ook echt spoed: diverse klanten zijn gewend ‘s morgens vroeg te bestellen en dan aan het eind van de middag hun kleine serie van 5 of 10 productjes te kunnen ophalen. Het metaalbedrijf in Valkenswaard is hier helemaal op ingericht. “We hebben een heel flexibele planning”, zegt Sweegers. “En ik wilde onze flexibiliteit absoluut niet kwijtraken door automatisering.”

Winst in aan- en afvoer

Toch was die automatisering dringend gewenst omdat het lasersnijden geleidelijk aan flink is uitgebreid. Tuwi en Jeldi werken al lang samen. In 2015 was Jeldi – toen nog gevestigd in Veldhoven – één van de eerste bedrijven in Nederland, die een vlakbedlaser van Durma aanschafte. Een laser met een bescheiden vermogen van 2 kW. Twee jaar later, toen ook een Durma buislaser werd geïnstalleerd, kreeg de vlakbedlaser gelijk een upgrade naar 4 kW. En sinds vorig jaar zomer staat er een lasersnijmachine met 8 kW vermogen in de productieruimte van Jeldi. “De upgrade van 4 naar 8 kW is super”, aldus Sweegers. “Dat doet veel in snelheid en kwaliteit. Ook ons inzetbereik is groter geworden. Tot 20 mm dik kunnen we alles makkelijk aan. We snijden dus sneller en meer, waardoor de bottleneck is verlegd naar de aan- en afvoer van het plaatmateriaal en de -delen. Daar viel voor ons nog winst te behalen en daarom hebben we nu geïnvesteerd in deze vorm van automatisering.”

Automatiseringssystemen Durma

Daarin biedt de Turkse fabrikant Durma tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Commercieel directeur Marco Mans van Tuwi: “Zeker op het gebied van automatisering ontwikkelt Durma zich snel. Ze kiezen daarbij bewust voor eigen systemen omdat ze voor kennis van automatisering nietr afhankelijk willen zijn van derden. Kenmerkend voor Durma is dat ze altijd goed luisteren naar de klant. Dat doen ze ook bij automatiseringsprojecten. Dat is belangrijk, want automatisering is klantspecifiek omdat iedere klant zijn eigen visie heeft.”
Bij Jeldi ging het allereerst om de keus tussen het Rapid Server of het Rapid Tower systeem.

Er is lang met Tuwi gesproken over de meest geschikte oplossing. Rapid Server is een systeem voor opslag met een laden-lossen functie. Het zorgt voor automatisch transport van het bewerkte en onbewerkte plaatwerk in lasersnijmachines. De in die machines gebruikte shuttle-tafellaadsystemen zijn geïntegreerd in het Rapid Server systeem, dat snel is en geschikt voor verschillende productiebehoeften. De Rapid Tower is een wat uitgebreider systeem met een toren voor de opslag van meer materiaal. Dat bleek voor de situatie bij Jeldi echter niet nodig.

De derde wisseltafel geeft Jeldi overdag alle ruimte voor spoedjes.

De derde wisseltafel geeft Jeldi overdag alle ruimte voor spoedjes.

Derde wisseltafel

Wat Jeldi wel nodig had, was een derde wisseltafel ‘buiten de hekken’ om de laser ook los van de automatisering te kunnen beladen. “De combinatie van de Rapid Server en de derde wisseltafel is voor ons ideaal”, aldus Dik Sweegers. “In de avond kunnen we de series snijden en overdag hebben we ruimte voor spoedjes. Buiten de beveiliging om kunnen we er heel makkelijk bij om er bijvoorbeeld ook restplaten op leggen. Terwijl de machine snijdt, kunnen wij beladen en uitladen.”

De Rapid Server meet 3 x 1,5 meter en kan tot maximaal 5000 kilo materiaal herbergen. Jeldi probeert vaak het wat dikkere materiaal bij elkaar te nesten om dat ’s nachts te snijden. Er kunnen ook verschillende materiaaldiktes -soorten door elkaar in het laadsysteem worden gelegd, die dan automatisch worden verwerkt. “We kunnen de hele nacht doorsnijden”, zegt Sweegers. “Is er een probleem, dan probeert de laser drie keer opnieuw om dat onderdeel te snijden. Lukt dat niet, dan slaat hij het over, zet dat gelijk in de computer en gaat het volgende product snijden. Als een product niet is gesneden omdat er bijvoorbeeld iets is gekanteld, zien we dat gelijk. Bovendien is alles gegraveerd, zodat we weten welk snijdeel voor welke klant is of dat het naar de zetterij moet.”

Overdag rust

De Rapid Server en de extra wisseltafel zijn in april geleverd en geplaatst. Dat is gebeurd in nauwe samenwerking met Tuwi en Durma om de stilstand zo veel mogelijk te beperken. Sindsdien heeft Jeldi al veel nachtelijke uren gesneden. “Het gaat precies zoals we voor ogen hadden: we kunnen meer snijwerk aan en tegelijk is er overdag rust gekomen me alle ruimte voor spoedwerk. Het is fijn dat dit automatiseringsproject zo goed is verlopen. Dat is een stimulans om verder te gaan met automatiseren.”

Alles onder één dak

Jeldi Metaal is een heel divers metaalbedrijf dat verschillende diensten aanbiedt (plaatbewerking, buislasersnijden, (robot)lassen, verspaning, rotofinishing) en elk materiaal verwerkt. “We bieden alles onder één dak aan en dat is ook precies wat ik wil”, zegt Dik Sweegers, die samen met zijn ruim twintig medewerkers klanten in veel verschillende branches bedient, zoals de zonneweringsindustrie, liftbouw, anodiseerwereld en de voedingsindustrie. Ook maakt Jeldi onderdelen voor carwash systemen.
Drie jaar geleden – in de zomer van 2019 – is het bedrijf verhuisd van Veldhoven naar Valkenswaard. “Dat is voor ons een belangrijke stap geweest. We hebben meer ruimte gekregen en door de betere ingang voor het materiaal en de bovenloopkraan was de logistiek gelijk veel beter. Dat heeft ons enorme efficiencywinst opgeleverd.”

Tuwi
Stand C120

Komt u ook naar de METAVAK? Registreer u hier voor gratis toegangskaarten!

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

Plaatbewerking

Tien keer Tuwi op Euroblech

14-10 Durma De eerste partner is Durmlazar (hal 11, stand G48). Op een stand van…

MetavakNieuws

METAVAK trekt 6.200 bezoekers

10-10 Daar was drie dagen lang veel te beleven op de beursvloer. De exposanten toonden…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

MetavakNieuws

Vandaag derde en laatste METAVAK-dag

06-10 Na de gebruikelijke rustige aanloop op de eerste beursdag, wisten de bezoekers uit de…

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen