Design Solutions trakteert winnende studenten op 3D Printing Workshop

0

De studenten werktuigbouwkunde die in juni de Design Solutions Award in de wacht sleepten bij de jaarlijkse TU Delft ontwerpwedstijd, kregen onlangs een 3D Printing workshop aangeboden. Deze werd verzorgd door Layertec, een zusteronderneming van Solidworks Elite Reseller Design Solutions.

Het studententeam WB57 gooide hoge ogen tijdens de online gehouden ontwerpwedstijd met hun zogenaamde ‘pakkethondje’, een slim voertuig dat op eigen kracht een pakketje kan vervoeren over een parcours met hindernissen. De studenten gebruikten voor de ontwerpfase Solidworks Premium. Daarnaast werkten zij met Solidworks Motion Simulation om de prestaties van onderdelen te analyseren. Accountmanager Customer Care van Design Solutions, Lloyd Hobo, wees team WB57 aan als winnaar. Vooral het Solidworks model, de simulatie, de creativiteit en presentatie blonken uit.

Check hier de simulatie van het ontwerp van Team WB57.

Kennismaking 3D printing

Begin september namen de studenten deel aan de 3D Printing Workshop in de trainingsruimte bij Design Solutions in Zaltbommel. De cursus werd georganiseerd en gegeven door een Technical Consultant van Layertec. De volgende onderwerpen kwamen onder andere aan bod: een overzicht van 3D print methodes, FFF/FDM Materiaal Extruderen, een introductie van Desktop Metal BDM printen en toepassingen van 3D printen.

Interessante mogelijkheden

De deelnemende studenten meldden allemaal dat zij de cursus interessant vonden. Ze kregen een goed inzicht in de mogelijkheden van 3D printing. Chris Wattjes: “De cursus geeft een goede samenvatting van 3D printen. Ook vind ik het gaaf om hier naar de 3D printers te kijken en de 3D voorbeelden die staan uitgestald. Je krijgt zo een idee van wat er allemaal kan.”

Deelnemer Johannes de Niet was ook onder de indruk. “Interessante informatie en voorbeelden. Ik wist nog niet zo veel van 3D printen af, dus ik heb veel gezien. De 3D print van een vliegtuigmotor vond ik heel gaaf om te zien.” Tim Bentvelsen vult aan: “Ik heb nu ook doorgekregen dat niet alles altijd even vlekkeloos gaat met 3D printen. Je moet echt creatief zijn om sommige problemen met 3D printen op te lossen. Interessant om dat uitgelegd te krijgen.”