DeskProto biedt nu ook CAM software voor Apple computers

0

Delft Spline Systems meldt dat de DeskProto CAM software nu ook beschikbaar is op Mac computers, als 64 bits macOS app (macOS 10.12 of nieuwer). Projecten voor Mac en Windows  zijn uitwisselbaar. Licenties voor DeskProto V7 kunnen zowel voor Mac als voor Windows gebruikt worden, bestaande gebruikers kunnen dus zonder extra kosten overstappen naar een Mac.

“Veel ontwerpers, kunstenaars en hobbyisten gebruiken het liefst een Apple computer voor hun creatieve proces”, vertelt Lex Lennings, DeskProto specialist, “echter tot op heden was er vrijwel geen CAM software voor de Mac. We zijn blij dat we hierop in kunnen spelen met DeskProto voor macOS.”

DeskProto biedt drie soorten CAM:

  • Vector freeswerk: bewerken van een 2D tekening (DXF, AI, EPS bestand): naamplaat, frontpaneel, …
  • Geometrie freeswerk: bewerken van een 3D ontwerp (STL bestand): product, beeld, schaalmodel, …
  • Bitmap freeswerk: een reliëf genereren op basis van een digitale afbeelding (BMP, JPG, PNG, enz).Er zijn vier verschillende edities beschikbaar: Free, Entry, Expert en Multi-Axis. De Free editie biedt basisfunctionaliteit voor alle drie soorten CAM en kan gratis worden gebruikt (geen tijdslimiet), de betaalde edities bieden meer mogelijkheden. De meest uitgebreide editie (Multi-Axis) ondersteunt ook 4-assig freeswerk en (beperkt) 5-assig. DeskProto kan gratis worden gedownload op www.deskproto.com. Het programma is gemaakt voor gebruikers zonder ervaring met CAM, en is daardoor snel aan te leren.

DeskProto van Delft Spline Systems is een 3D CAM programma dat CNC zo eenvoudig maakt als 3D printen. Het programma kan 2D tekeningen (DXF, EPS, AI) lezen, 3D geometrie bestanden (STL, DXF) en digitale afbeeldingen (BMP, JPG, PNG, …). Het berekent dan freesbanen, geschikt voor vrijwel elke CNC freesbank (3/4/5-assig). Belangrijkste eigenschap is de eenvoudige bediening: DeskProto is bedoeld voor ontwerpers, niet voor CNC specialisten.