Bystronic showt software-oplossingen op Experience Days

Hoe kun je als toeleverancier van plaatwerk de software-oplossingen van Bystronic gebruiken om razendsnel in te spelen op vragen van je klant? Dat is de centrale kwestie tijdens de Experience Days, die Bystronic Benelux organiseert op 30, 31 augustus en 1 september in zijn Experience Center in Meerkerk.

Tijdens de Experience Days draait het vooral om de BySoft software suite, het brede pakket aan software-oplossingen van Bystronic voor het besturen van het plaatwerkproces. Er wordt ook live gesneden en gekant in het Experience Center in Meerkerk.

Inderdaad, dat zijn ook de dagen dat de TechniShow wordt gehouden. Bystronic neemt daar dit keer niet aan deel en zocht naar een mogelijkheid om toch iets te organiseren zonder de vakbeurs in Utrecht voor de voeten te lopen en liever nog te ondersteunen. Dat gebeurt nu door demo’s te organiseren, die belangstellenden vooraf of na afloop van hun bezoek aan de TechniShow kunnen bijwonen.

Hans van de Meerakker, Sales Manager van Bystronic Benelux, wil geen kwaad woord horen over de TechniShow: “Het is echt niet zo dat we daar niet als exposant willen staan, maar we vonden de timing gewoon erg lastig: in de zomervakantie en kort voor de Euroblech. Diverse klanten van ons willen in hun vakantie graag hun nieuwe machines laten installeren, terwijl onze monteurs dan juist met vakantie willen. Dat is altijd passen en meten. Daarnaast ook nog een beurs voorbereiden, opbouwen en draaien past ons gewoon niet. Daarom zijn er dit keer niet bij. Als we meedoen, willen we er volle bak voor gaan. Dat zullen we over twee jaar weer doen.”

Maar voor nu is er dus gezocht naar een alternatief. Daarom organiseert Bystronic vijf demo’s onder de noemer Experience Days: op dinsdag 30 augustus en woensdag 31 augustus van 9.00 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur. Op donderdag 1 september is er alleen een demo van 9.00-12.00 uur, omdat de TechniShow dan een avondopening heeft.

Order in planning schuiven

Telkens krijgen de bezoekers het zelfde programma voorgeschoteld, dat vooral draait om de BySoft software suite, het brede pakket aan software-oplossingen van Bystronic voor het besturen van het plaatwerkproces. Op een praktisch manier wordt een tool gedemonstreerd om flexibel een order in je planning te schuiven. Van de Meerakker legt uit: “We gaan concreet een situatie simuleren dat een aanvraag binnenkomt van een klant bij een medewerker op de werkvoorbereiding, die de planning voor zijn neus heeft. We laten zien hoe met onze software snel en eenvoudig een offerte kan worden uitgebracht en hoe deze kan worden ingepland zodra het een order wordt.” Vervolgens zal deze order ook live op een lasersnijmachine en een kantbank in het Experience Center worden geproduceerd.

Mixgas snijden

Ook demonstreert Bystronic het mixgas snijden. Hierbij wordt een klein percentage stikstof toegevoegd aan de zuurstof. Dit verhoogt de kwaliteit van de snede in het bereik van het zuurstofsnijden. Want de stikstof zorgt ervoor dat de oxidelaag van het plaatmateriaal afspuit en voorkomt braamvorming. Zeker bij dik staal is het ideaal om wat stikstof bij te mengen.

Bystronic ziet dat dit bij haar klanten spectaculaire resultaten oplevert. “Hoe meer vermogen, hoe beter het effect. Bij 10 en 12 kW is het effect groter dan bij 6 of 8 kW”, aldus Van de Meerakker. Volgens hem slaat dit enorm aan in de markt. “Mixgas heeft zich ontwikkeld tot een vaste optie. Bedrijven die serieus zuurstof snijden kopen dat bij hun nieuwe machine. Wij zorgen voor een extra aansluiting op de machine en dan kan het erop.”

Hoe het mixgas snijden werkt en wat het bijmengen van stikstof precies oplevert zal Bystronic uitleggen tijdens de Experience Days.

Aanmelden kan hier.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Orfa Visser is weer terug bij Bystronic

28-09 Orfa Visser is een begrip in de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie. Het bijna 100 jaar oude…

TechnishowNieuws

Hoog beslissingsniveau bezoekers TechniShow en ESEF Maakindustrie

12-09 De beursorganisatie is vooral opgetogen over het hoge beslissingsniveau van de bezoekers: 46% geeft…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Belang maakindustrie neemt fors toe

30-08 De maakindustrie draagt jaarlijks voor 18% bij aan de Nederlandse economie en toont de…

TechnishowNieuws

Autonome slijprobot gaat op voor tweede Award

24-08 Mocht Teqram een Innovation Award winnen, dan betekent dat de tweede prijs binnen een…

TechnishowNieuws

Metaalbewerken is geen rocketscience

24-08 Partsupply is een bedrijf dat zich bezig houdt met de fabricage van maakdelen voor…

TechnishowNieuws

Prodec live in actie op ESEF

24-08 Tijdens ESEF Maakindustrie zijn de superieur verspanende eigenschappen van Prodec live te zien op…

TechnishowNieuws

Vliegende start De Cromvoirtse met robotbuigcellen

23-08 De eerste ervaringen zijn veelbelovend. De cellen ontlasten de productie enorm en nemen pieken…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X