Die absorberen nogal wat!

Hoe meer vuil een poetsdoek kan opnemen, hoe beter. MEWA, wereldmerk voor herbruikbare poetsdoeken, biedt poetsdoeken met uitzonderlijk absorptievermogen. Ze kunnen een veelvoud van hun eigengewicht opzuigen. Dat is te danken aan de vezelsamenstelling, de interne weverij en het proeflab.

De robuuste poetsdoek MEWATEX heeft een enorm absorptievermogen. Bij een eigengewicht van slechts circa 40 gram kan hij tot 90 ml vloeistoffen opnemen. Dat is meer dan dubbel zijn gewicht. In het atelier, de productie en de industrie is dit een echte troef. Daar is immers altijd wel wat op te vegen: oliën, vetten, oplosmiddelen, inktresten en allerlei soorten vuil en afval.

Hoeveel vuil een poetsdoek kan opnemen, hangt af van zijn gebruik. Als één van de weinige textieldienstverleners maakt MEWA zijn poetsdoeken zelf. In de hightech huisweverij ontstaat om de vijf seconden een nieuwe poetsdoek. Zo heeft het bedrijf alle factoren zelf in de hand. “Om een erg grote zuigkracht te verkrijgen, gebruiken we enkel bepaalde vezels en garens van geselecteerde leveranciers,” klinkt het uit de MEWA-weverij. “Ook onze weefmethode, een speciale binding van inslag en schering, bevordert de absorptiekracht. We hanteren bijzonder strenge testmethodes, met naast het testen van scheurvastheid en robuustheid, ook de druppeltest voor het analyseren van het absorptievermogen van de poetsdoeken.”

Dankzij de hoge opnamecapaciteit kan een MEWA-poetsdoek  – in tegenstelling tot papieren doeken en stoflappen –  meermaals gebruikt worden. Ook in natte toestand zijn de poetsdoeken van MEWA scheurvast. Het motto is dus niet ‘wissen en weggooien’, maar wel ‘wissen en opnieuw gebruiken’. Vooral eer ze door een nieuwe vervangen moeten worden, nemen de poetsdoeken heel vaak vloeistoffen en vuil op. En dat betekent: minder afval, minder opslagruimte nodig voor schone doeken en dus duurzamer ondernemen. De milieubalans van zo’n herbruikbare doek is sowieso goed, want MEWA haalt de gebruikte doeken op, wast ze milieuvriendelijk met inachtneming van alle wettelijke voorschriften en levert de schone exemplaren netjes weer bij de gebruiker aan.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Mewa zet in op groene logistiek

19-12 In de CO2-balans van een onderneming spelen logistiek en transport een belangrijke rol. Daarom…

Werkplaatstechniek

Mewa-merkencatalogus voor arbeidsveiligheid 2022/23

24-10 Het assortiment omvat een ruime keuze aan veiligheidsartikelen voor elke bedrijfstak en elke werksituatie.…

Toeleveren

Nieuw MEWA-klantenportaal met veel functionaliteiten

12-09 Het klantenportaal biedt een gemoderniseerde gebruikersinterface en diverse nieuwe functionaliteiten. Aanvulling op persoonlijke service…

Toeleveren

Mewa laat zijn merk opnieuw bloeien

05-09 De Mewa Groep heeft zich in de afgelopen jaren door zijn markt- en klantentoename…

Toeleveren

MEWA werkkleding: Veilig, duurzaam en milieuvriendelijk

16-05 Er worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt, die voldoen aan de eisen van de werkomgeving…

Toeleveren

Beschermende kleding moet veilig zijn én blijven

11-05 Bovendien moeten de wasprocessen een hoog hygiëneniveau waarborgen – een belangrijk detail, vooral tijdens…

Toeleveren

Climate Partner bevestigt geringere milieu-impact Mewatex poetsdoeken

02-02 Een en ander blijkt uit een rapport van Climate Partner, een adviesbureau gespecialiseerd in…

Toeleveren

Mewa Peak collectie is duurzaam en functioneel

03-11 De Peak-collectie dankt haar bijzondere functionaliteit aan de combinatie van verschillende materialen. De kledingstukken…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen