Diverse verspanende noviteiten bij Leering Hengelo

Leering Hengelo presenteert diverse noviteiten op het gebied van verspaning: Walter draadfrezen met multi-row-concept, de Diebold krimplijn met directe automatische temperatuurcontrole en nieuwe spantorens van Lang Spantechniek.

Hoge snijdruk en afbuiging van het gereedschap zijn vaak de grootste uitdagingen bij het schroefdraadfrezen. De gevolgen zijn beperkte snijparameters, noodzakelijke snij-indelingen en standtijd dan wel gereedschapsbreuk. Met de nieuwe (universeel toepasbare) draadfrees TC620-Supreme brengt Walter het werkingsprincipe van de wisselplaatschroefdraadfrees T2711/2712 nu ook over op kleinere diameters. Dankzij geringe snijkrachten en daardoor grote tandvoedingen wordt de slijtage van het gereedschap aanmerkelijk gereduceerd. Het multi-row-concept vermindert niet alleen de bewerkingstijd en de slijtage, ook de proceszekerheid wordt sterk verbeterd, zelfs bij veeleisende materialen zoals roestvast staal of Inconel 718.

Diebold krimplijn
De nieuwe Diebold-krimplijn “US 1100” werkt (optioneel) met een automatische en directe temperatuurcontrole van de krimphouders tijdens het opwarmen. Dat is revolutionair, tot nu toe werden alle krimpmachines indirect qua temperatuur gestuurd volgens de parameters van de krimphouder. Vanwege mogelijke gebruiksfouten was er een risico op oververhitting van de krimphouder wat een structurele verandering en dus ook afkeur van de krimphouder geeft. Bij de nieuwe US1100-krimpmachine van Diebold is dit risico geëlimineerd. Het in- en uitkrimpen van de gereedschappen is altijd proceszeker en betrouwbaar. Oververhitting van de krimphouder is uitgesloten. Hierdoor is het gebruik veel eenvoudiger, omdat er geen contourafhankelijke parameters vooraf moeten worden geselecteerd. Enkele duizenden proceszekere krimpprocessen per krimphouder zijn dus nu mogelijk. Dat bespaart veel geld.

Spantorens Lang Spantechniek
De nieuwe Lang spantorens zijn uitermate geschikt voor toepassing bij 5-assige bewerkingen. De robuuste basis van de Quick-Point MT3, 3-zijdige spantoren 52 kan tegelijkertijd tot 6 Lang-spanners 77 mm spannen, ongeacht hun lengte. Op de zijvlakken worden Quick-Point 52-rasterplaten toegepast. De behuizing is uitgerust met Ø 20 mm Quick-Point-positioneringspennen voor nauwkeurige en snelle installatie en demontage in het Quick-Point 96-nulpuntssysteem. De Quick-Point MT4, 4-zijdige spantoren 52 heeft dezelfde kenmerken als de 3-zijdige spantoren, maar is geschikt voor maximaal 8 Lang spanners. Hierop kunnen spanners tot een lengte van 130 mm worden vastgeklemd. Deze en meer slimme verspanende oplossingen voor uw bewerkingen presenteert Leering Hengelo op METAVAK.

Leering Hengelo, stand H111

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Het beursseizoen van 2023 is in aantocht

20-02 Een perfecte gelegenheid voor u om kennis te maken met de metaalbranche en om…

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

MetavakNieuws

METAVAK trekt 6.200 bezoekers

10-10 Daar was drie dagen lang veel te beleven op de beursvloer. De exposanten toonden…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

MetavakNieuws

Vandaag derde en laatste METAVAK-dag

06-10 Na de gebruikelijke rustige aanloop op de eerste beursdag, wisten de bezoekers uit de…

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021