Diverse verspanende noviteiten bij Leering Hengelo

0

Leering Hengelo presenteert diverse noviteiten op het gebied van verspaning: Walter draadfrezen met multi-row-concept, de Diebold krimplijn met directe automatische temperatuurcontrole en nieuwe spantorens van Lang Spantechniek.

Hoge snijdruk en afbuiging van het gereedschap zijn vaak de grootste uitdagingen bij het schroefdraadfrezen. De gevolgen zijn beperkte snijparameters, noodzakelijke snij-indelingen en standtijd dan wel gereedschapsbreuk. Met de nieuwe (universeel toepasbare) draadfrees TC620-Supreme brengt Walter het werkingsprincipe van de wisselplaatschroefdraadfrees T2711/2712 nu ook over op kleinere diameters. Dankzij geringe snijkrachten en daardoor grote tandvoedingen wordt de slijtage van het gereedschap aanmerkelijk gereduceerd. Het multi-row-concept vermindert niet alleen de bewerkingstijd en de slijtage, ook de proceszekerheid wordt sterk verbeterd, zelfs bij veeleisende materialen zoals roestvast staal of Inconel 718.

Diebold krimplijn
De nieuwe Diebold-krimplijn “US 1100” werkt (optioneel) met een automatische en directe temperatuurcontrole van de krimphouders tijdens het opwarmen. Dat is revolutionair, tot nu toe werden alle krimpmachines indirect qua temperatuur gestuurd volgens de parameters van de krimphouder. Vanwege mogelijke gebruiksfouten was er een risico op oververhitting van de krimphouder wat een structurele verandering en dus ook afkeur van de krimphouder geeft. Bij de nieuwe US1100-krimpmachine van Diebold is dit risico geëlimineerd. Het in- en uitkrimpen van de gereedschappen is altijd proceszeker en betrouwbaar. Oververhitting van de krimphouder is uitgesloten. Hierdoor is het gebruik veel eenvoudiger, omdat er geen contourafhankelijke parameters vooraf moeten worden geselecteerd. Enkele duizenden proceszekere krimpprocessen per krimphouder zijn dus nu mogelijk. Dat bespaart veel geld.

Spantorens Lang Spantechniek
De nieuwe Lang spantorens zijn uitermate geschikt voor toepassing bij 5-assige bewerkingen. De robuuste basis van de Quick-Point MT3, 3-zijdige spantoren 52 kan tegelijkertijd tot 6 Lang-spanners 77 mm spannen, ongeacht hun lengte. Op de zijvlakken worden Quick-Point 52-rasterplaten toegepast. De behuizing is uitgerust met Ø 20 mm Quick-Point-positioneringspennen voor nauwkeurige en snelle installatie en demontage in het Quick-Point 96-nulpuntssysteem. De Quick-Point MT4, 4-zijdige spantoren 52 heeft dezelfde kenmerken als de 3-zijdige spantoren, maar is geschikt voor maximaal 8 Lang spanners. Hierop kunnen spanners tot een lengte van 130 mm worden vastgeklemd. Deze en meer slimme verspanende oplossingen voor uw bewerkingen presenteert Leering Hengelo op METAVAK.

Leering Hengelo, stand H111