Doesburg Components vervangt heftruckvloot

0

Heffiq heeft 22 nieuwe Hyster heftrucks en magazijntrucks geleverd aan Doesburg Components in Nieuw Bergen, leverancier van hoogwaardige gietijzeren componenten. De trucks worden voornamelijk ingezet voor het transport van (on)bewerkte gietdelen, mallen en emballage.

Het nieuwe materieel bestaat uit pallettrucks, stapelaars, reachtrucks en elektrische heftrucks. Heffiq voorziet hiermee in de volledige intern transportbehoefte van Doesburg. “De eisen die wij stellen aan ons intern transport materieel zijn hoog”, aldus Fons Kühnen, technisch inkoper bij Doesburg Components. “Zo hechten wij veel waarde aan veiligheid, duurzaamheid en inzetbaarheid. Tevens vinden wij service belangrijk. Wij denken hiervoor met Heffiq de juiste partij gevonden te hebben.”

Grondig voortraject
In het voortraject heeft Doesburg Components een shortlist samengesteld van een aantal leveranciers die allemaal een offerte hebben uitgebracht op basis van vervanging van de huidige vloot. Tevens is een demotraject ingezet. Dit met als doel  om de uiteindelijke gebruikers van de trucks de gelegenheid te geven om deze uitvoerig te testen. Alle bevindingen zijn verzameld en de voor Doesburg belangrijkste criteria zijn door middel van een puntentelling gewaardeerd. “Heffiq scoorde op deze punten het beste”, zo geeft Kühnen aan. “Daarbij was de accountmanager ook belangrijk in dit traject. Zijn betrokkenheid, expertise en ondersteuning waren uitstekend en heeft ons op het juiste moment voorzien van het juiste advies.”

Veiligheid en controle
De elektrische heftrucks zijn uitgerust met een zogenaamde ‘streambelt’. Deze speciale veiligheidsgordel moet altijd om, zonder dat de chauffeur daar hinder van ondervindt. Tevens is er een Pedestrian Awareness Light (PAL) gemonteerd dat voetgangers waarschuwt voor naderende trucks. Alle trucks zijn uitgerust met ‘Hyster Tracker’, waardoor het mogelijk is om via desktop, laptop of tablet eenvoudig inzicht te krijgen in de heftruckvloot. Het systeem communiceert met Wi-Fi en de Hyster tracker portal. Via een dashboard worden alle gegevens ingeladen en geeft overzicht in alle data van de truckvloot. Zo beschikt Hyster tracker tevens over een impactsensor die botsingen registreert.