Dormer Pramet neemt Indiase fabrikant Miranda Tools over

Dormer Pramet heeft de overname afgerond van Miranda Tools, een fabrikant in India van High-Speed Steel (HSS) snijgereedschappen. Miranda Tools beschikt over diverse productiefaciliteiten en is een toonaangevend merk in de regio op het gebied van snijgereedschap.

Miranda Tools biedt een gevarieerd productportfolio aan met onder andere boren, tappen, frezen en zagen.

De overname verbetert de productiemogelijkheden van Dormer Pramet, wereldwijde fabrikant en leverancier van verspanende gereedschappen, met een gerenommeerd productieplatform. Daarnaast wordt het aanbod van gereedschap voor de industrie en de onderhouds- en revisiebranche verbeterd.

Sterke reputatie

Miranda Tools is opgericht in 1945 en heeft een sterke reputatie opgebouwd in heel India en diverse exportmarkten. De afgelopen jaren heeft de fabrikant een sterke groei doorgemaakt. Miranda Tools is al meer dan 75 jaar verbonden aan de High-Speed Steel (HSS) snijgereedschappenindustrie. Het merk produceert en levert een breed scala aan producten, zoals HSS toolbits, zagen, HSS tappen, frezen, ruimers, ringvormige frezen, hardmetalen stiftfrezen, volhardmetalen boren en frezen, hardmetalen gesoldeerde gereedschappen en laaggelegeerde bladen.

De fabrieken zijn gevestigd in de staat Gujarat, West-India. Miranda Tools was het eerste Indiase bedrijf dat HSS-gereedschap van staal produceerde dat in augustus 1994 het ISO 9002:1994-certificaat van BVQI kreeg.

Aziatische markten

De overname versterkt de positie van Dormer Pramet in de Indiase en bredere Aziatische markten en ondersteunt een groot aantal kleine tot middelgrote werkplaatsen, die sterk afhankelijk zijn van HSS-snijgereedschap.

Stefan Steenstrup, algemeen directeur van Dormer Pramet: “Ik ben erg blij met deze overname. We zien veel overeenkomsten tussen de twee bedrijven, met een gevestigd distributienetwerk, langdurige partnerschappen met klanten en een focus op productkwaliteit en service. Door onze productiefaciliteiten uit te breiden naar Noord- en Zuid-Amerika, Europa en nu ook Azië, kunnen we deze markten beter bedienen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe uitdaging bij Dormer Pramet

26-01 Hans van Steenis heeft na bijna twintig jaar afscheid genomen van zijn functie als…

Automatisering

Efficiënt tool beheer met Hoffmann Group Connected Manufacturing

25-01 Met behulp van de nieuwe softwareoplossing ‘Hoffmann Group Connected Manufacturing’  kunnen kleine en middelgrote…

Verspanen

Wisselplaten autonoom controleren en vervangen

13-01 Wisselplaten die worden ingezet voor verspanende bewerkingen, werden tot nu toe handmatig gecontroleerd en…

Verspanen

Magistor vindt nieuwe partner voor volgende groeifase

23-12 Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in de technische groothandel Magistor, specialist…

Werkplaatstechniek

Trumpf sluit met gereedschappen aan op accu-systeem CAS

10-12 Trumpf voegt zijn elektrisch gereedschap voor de plaatbewerking toe aan het fabrikanten overkoepelend accu-systeem…

Verspanen

WFL introduceert krachtige en compacte M20 voor compleetbewerken

30-11 WFL heeft het productportfolio uitgebreid met het nieuwe M20 MILLTURN bewerkingscentrum. Met deze nieuwe…

Verspanen

De boor met de gouden punt is 20 jaar

15-10 De Dormer A002 boor, ofwel ‘de boor met de gouden punt’ bestaat 20 jaar.…

Verspanen

Kersverse catalogus Ceratizit zet Dragonskin-coatings in de schijnwerpers

26-08 De vernieuwde Up2Date catalogus van verspaningsspecialist Ceratizit richt zich op verspanende gereedschappen die zijn…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X