Draad-, kabel- en buizenexperts bijeen op Tube en wire

Messe Düsseldorf is van 7 tot en met 11 april opnieuw dé internationale place to be waar experts van over de hele wereld op wire, internationale vakbeurs voor draad en kabel, en Tube, internationale vakbeurs voor buizen, bijeenkomen. Rond de 2.500 exposanten presenteren in 15 beurshallen hun innovaties uit de draad-, kabel- en buizenindustrie.

De draad- en kabelbranche komt voor wire in de beurshallen 9 tot en met 12 en 15 tot en met 17 bijeen. Tube bezet met het aanbod voor de buizenbranche de hallen 1 tot en met 7.0 en 7a. Voor alle branches geldt dat door de parallelliteit waardevolle synergie-effecten zijn.

Draadbranche opgeleefd
De financiële crisis aan het einde van het vorige decennium heeft ook de draadbranche in volle omvang getroffen. Door de conjuncturele opgaande trend is de handel weer opgeleefd. De productie loopt op volle toeren. Daarbij heeft de draadindustrie de focus bij de economisch opkomende landen als China, Brazilië en India liggen. Ditzelfde geldt ook voor de Arabische landen. Het wel en wee van de branche hangt vooral af van de ontwikkelingen in de automobiel- en machinebouwbranche – dit zijn de belangrijkste afnemers van draadproducten. Natuurlijk blijven ook de energiesector en de telecommunicatie van groot belang voor de branche.

Meer buizen dan ooit
De stalen buizenproducenten produceerden in 2012 met rond de 150 miljoen ton meer stalen buizen dan ooit tevoren. Dat is vooral te danken aan wederom de boven-proportionele groei van productie in China – hier nam de stalen buizenproductie met 11 procent tot 74 miljoen ton toe. Het aandeel van China van de wereldwijde stalen buizenproductie steeg daarmee naar 49,5 procent. De stalen buizenproductie in de rest van de wereld groeide met 2,3 procent tot bijna 76 miljoen ton ook nog wat. De productie in de EU27 daalde overigens, ondanks de gestegen vraag van ontwikkelingslanden, op basis van de zwakke vraag in Zuid-Europa, van 14,1 naar 13,8 miljoen ton. De financiële en staatsschuldencrisis in Europa en in de VS zal door overheidsingrijpen overigens op de middellange termijn minder belastend zijn. De wereldwijde vraag naar olie en gas en het winnen van onconventionele olie- en gasvondsten door ‘fracking’ zal de vraag naar stalen buizen in de komende jaren verder doen toenemen. Ook de infrastructuurbouw in de nieuwe industrielanden, en dan met name in China, zal zich verder ontwikkelen en daarmee de vraag naar stalen buizen verhogen.

Wire
Op wireworden talrijke innovaties op het gebied van machines voor de productie van draad en draadveredeling getoond. De exposanten presenteren gereedschappen en hulpmiddelen voor procestechniek, veerproductiemachines, machines voor verbindingselementen, grondstoffen, speciale draden en kabels. Ook worden er processen voor meet-, stuur- en regeltechnieken en speciale toepassingsgebieden getoond. Bovendien zullen er roosterlasmachines te zien zijn. In hal 16 is er voor het eerst een speciaal stuk van 2.000 vierkante meter exclusief gereserveerd voor roosterlasmachines. Deze zullen niet langer over verschillende hallen zijn verspreid.

Tube
Op Tube ligt de focus bij ruwe grondstoffen, buizen, toebehoren, en machines voor de productie van buizen. De vakbeurs richt zich op de handel met buizen uit FE-metaal, NE-metaal, kunststof, glasvezels, glas, keramiek, beton en vezelcement. Belangrijke thema’s op Tube zijn bovendien de meet-, stuur- en regeltechniek maar ook speciale toepassingen, controletechnologieën, profielen en machines. Ook de gereedschappen en hulpmiddelen voor procestechnieken en het nieuwe PTF-forum nemen een belangrijke plaats in.

Op Tube 2014 vindt de première van het PTF – het Plastic Tube Form plaats. Deze speciale tentoonstelling in hal 7.1 zal zich als exclusieve ontmoetingsplaats voor grondstofproducenten, buizenproducenten, buizenhandelaren, grondstofhandelaren en gebruikers manifesteren. Hier draait alles om kunststofbuizen en hun veelzijdige toepassingsmogelijkheden.

Info Tube 2014
Wat: internationale buizenvakbeurs
Locatie: Messe Düsseldorf (D)
Expositieprogramma: grondstoffen, buizen en toebehoren, machines voor de productie van buizen, tweedehands buizen, handel in buizen uit FE-metaal, NE-metaal, kunststof, glasvezel, glas, keramiek, beton, vezelcement, overig, gereedschappen voor productietechnologie en hulpmiddelen, meet-, stuur- en regeltechniek, test- en controletechniek, specialistische onderwerpen, logistiek, milieu, profiel en profieltechnologie
Openingstijden: 7 tot en met 10 april: 9 tot 18.00 uur, 11 april 9 tot en met 17.00 uur.

Info wire 2014
Wat: internationale vakbeurs voor draad en kabel
Locatie: Messe Düsseldorf (D)
Expositieprogramma: machines voor de productie en veredeling van draad, roosterlasmachines, veerproductietechnologie, bevestigingstechnologie, gereedschappen voor productietechnologie, hulpmiddelen voor productietechnologie grondstoffen, speciale draden en kabels, meet-, stuur- en regeltechniek, toetsingstechnologie, speciale gebieden, logistiek, milieubescherming.
Openingstijden: 7 tot en met 10 april: 9.00 tot 18.00 uur, 11 april 2014: 9.00 tot 17.00 uur.

Website Tube

Website wire

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tuwi showt Accurl buislaser met bundelbelading op Tube

09-04 Dat deelname aan Tube, waar altijd veel Nederlandse en Belgische bezoekers op afkomen, de…

Toeleveren

Tube krijgt nieuwe ruimte voor kunststof buizen en pijpen

10-01 De vooruitzichten voor de kunststofbuizenindustrie zijn gunstig omdat er meer vraag is naar deze…

Materialen

STAPPERT Noxon: Inox Intelligence

26-04 STAPPERT staat bekend als dé specialist in Europa op het gebied van lange producten…

Toeleveren

Praktisch webinar over verwerken buis

01-03 Dit webinar ‘Verwerken van Buizen’ wordt verzorgd door Hans Holtkamp. Hij is Hoofd Klant…

Plaatbewerking

Energietransitie bepaalt investeringsklimaat op Tube & wire

27-06 1822 exposanten uit meer dan 50 landen presenteerden van 20 tot 24 juni in…

Plaatbewerking

Mazak showt buislaser voor kleine diameters op Tube

13-06 Deze FT-150 Fiber is verkrijgbaar in vier verschillende opties, elk met een 3 kW…

Toeleveren

E-mobiliteit vraagt om beter draad en kabel

08-06 Want de leveranciers van kabel, draad en leidingen moeten er rekening mee houden dat…

Toeleveren

Tube en wire pakken de draad weer op

06-06 Al meer dan 35 jaar ontmoeten de belangrijkste spelers in de draad-, kabel- en…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV