Draadfrees GARANT MasterTM is bijzonder trillingsarm

0

De nieuwe universeel inzetbare VHM-draadfrees GARANT MasterTM van de Hoffmann Group zorgt dankzij een nieuwe snijkantgeometrie voor lagere snijkrachten dan conventionele draadfrezen. Met zijn ongelijk gedeelde snijkanten en de dynamische spoed is hij bijzonder trillingsarm tijdens het gebruik.

De frees heeft een relatief hoog aantal tanden, hetgeen voordeel biedt qua prestaties en efficiency. Of het nu gaat om gietijzer, roestvrij staal of hoogvast staal – de GARANT MasterTM is proceszeker in te zetten. De nieuwe draadfrees is sinds 1 augustus verkrijgbaar. Hij zal uitgebreid op de AMB in Stuttgart worden gepresenteerd.

Ongelijk gedeelde snijkanten
Radiale snijkrachten en trillingen verminderen de procesbetrouwbaarheid tijdens het draadfrezen. Om dit te minimaliseren werd bij de ontwikkeling van de GARANT MasterTM teruggegrepen op een bijzonderheid in de geometrie, die zich al heeft bewezen bij VHM-ruwfrezen: de ongelijke deling van de snijkanten. Dit ontstaat bij MasterTM-draadfrezen door een ongelijk ontworpen spoed. Het gereedschap freest daardoor bijzonder geluidsarm en laat zich niet wegschuiven. Dit zorgt voor nauwkeurige freesresultaten en een aanzienlijke winst in standtijd. Bovendien bereikt de MasterTM een hogere contourvoeding, en dus een extra voordeel in efficiency vanwege het grotere aantal tanden. Met zijn geoptimaliseerde schroefdraadprofiel voorkomt het gereedschap ook profielvervormingen en maakt het de productie mogelijk van kaliber- en normconforme schroefdraad met een excellente oppervlaktekwaliteit.

Breed scala materialen
Dankzij een nieuw ontwikkelde universele geometrie en een speciale high performance coating is de nieuwe GARANT MasterTM geschikt voor gebruik in een breed scala van materialen waaronder gietijzer, roestvrije- en hoogvaste staalsoorten. Hypermoderne coatingtechniek voor slijtagebescherming alsmede een nieuw VHM-metaalsubstraat maken het gereedschap buigbreukvast, robuust en duurzaam. Dankzij deze eigenschappen is de MasterTM geschikt als hoogrendementdraadfrees voor elke toepassing. Voor schroefdraadbewerking is daardoor nog maar één gereedschap op de machine nodig.

Zoals alle high performance-gereedschappen uit de productfamilie GARANT Master is de nieuwe MasterTM ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste precisie en vereisten aan hoogrendementverspaning. Naast de MasterTap omvat de productfamilie de twee VHM-boren GARANT MasterSteel SPEED en FEED, een klassieke viersnijder frees en de VHM-frezen GARANT MasterSteel SlotMachine, GARANT MasterSteel PickPocket en GARANT MasterSteel fijnfrees.

Hoffman Group, hal 3, stand D77