Driessen Las- Plaatwerk en Kempmetal samen verder als Driessen

Driessen Las- Plaatwerk en Kempmetal gaan fuseren. De twee bedrijven gaan samen verder onder de naam Driessen, onder één dak aan De Kuiper 2 in Eersel.

De redenen hiervoor zijn een verandering in de eigendomsverhoudingen, de toekomstvisie en de groei van beide bedrijven in de afgelopen jaren. Samen met de vernieuwde uitstraling moet de nieuwe naam gaan zorgen voor een grotere naamsbekendheid en een duidelijkere positionering van de onderneming. “Daarom introduceren we ons nieuwe logo en zijn we aan de slag gegaan met een nieuwe ‘corporate identity’ die past binnen de huidige tijdsgeest”,  zegt Stefan Driessen. “We kiezen hierbij voor een strak modern logo dat we gaan gebruiken als kwaliteitsstempel. Is het ‘made by Driessen dan weet je dat het goed is.”

Fabriek van de toekomst
De naamswijziging is slechts een onderdeel van een grootschalig verbetertraject waarbij onder andere de lay-out en routing, huidige werkwijzen en digitalisering grondig onder de loep worden genomen. In december 2019 bestaat Driessen 40 jaar en dan wil het bedrijf  zijn ‘fabriek van de toekomst’ hebben gerealiseerd. Stefan Driessen licht toe: “Het uiteindelijke doel van dit verbetertraject is door verdere professionalisering en efficiency het mogelijk te maken met minimaal hetzelfde aantal mensen meer output te genereren. Daarom hebben we een analyse gemaakt van onze huidige werkwijzen en de knelpunten geïnventariseerd. Het is nu tijd verbeteringen door te voeren. Parallel daaraan stellen we de gewenste werkwijze en informatiebehoefte vast. Resultaat voor ons in de praktijk: een betere benutting van de bestaande systemen, gemotiveerde ‘gebruikers’, besparingen in de organisatie en nog belangrijker een succesvolle implementatie van alle nieuwe systemen in de toekomst.”

 

Driessen-en-Kempmetal gaan-samen

Een 3D view van de ‘fabriek van de toekomst’ van Driessen.

Voor de klanten verandert er volgens Driessen eigenlijk niet zoveel. “De nieuwe naam en uitstraling draagt bij aan de bewustwording en trots van onze medewerkers en maakt ook voor klanten beter duidelijk wie we zijn, wat we doen en wat we willen. Die ambities reiken verder dan het beeld dat men vaak nog van ons heeft. We vinden het dus belangrijk onze ambities beter te communiceren, zeker omdat wij onze bedrijfsvisie en nieuwe slogan hieraan hebben gekoppeld. We willen namelijk de nummer 1 plaatwerker in het hightech hart van Nederland zijn. Niet qua vierkante meters, omzet of personeelsbestand, maar wel qua daden en afspraken nakomen.”

De fusie en de naamswijziging gaan per 1 januari 2019 in, waarbij dan nog enige tijd zal worden gewerkt met twee productielocaties.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Nieuwe ponslaser operationeel bij Made by Driessen

16-03 Bovendien heeft Made by Driessen met deze machine een primeur te pakken: de ACIES…

Plaatbewerking

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

19-10 Made by Driessen produceert precisie plaatwerkdelen voor de hightech en apparatenbouwindustrie. Dat betekent dat…

Plaatbewerking

MKG implementeert ERP en shopfloor control bij Made By Driessen

16-06 Op 13 december 2019 was het dubbel feest bij Made By Driessen. De Brabantse…

Plaatbewerking

Operatie Made by Driessen geslaagd

09-12 Met een open huis en een feestelijke avond viert Driessen in Eersel op vrijdag…

Plaatbewerking

‘made by Driessen’ komt eraan!

21-12 Het nieuwe, frisse logo ‘made by Driessen’ staat symbool voor een modern plaatwerkbedrijf dat…

Featured

Driessen Las- en Plaatwerk klaar voor vliegende start van 2017

21-12 Met de investering in een gloednieuwe lasersnijmachine en twee kantbanken van Bystronic, is Driessen…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?