Droogijsstralen: de specialistische reinigingsoplossing voor jouw machines

Als eigenaar of beheerder van industriële machines begrijp je ongetwijfeld het belang van regelmatig onderhoud en reiniging. Machines die dag in dag uit draaien, verzamelen na verloop van tijd vuil, vet, roet en andere verontreinigingen.

Droogijsstralen is een geavanceerde en effectieve methode voor de specialistische reiniging van machines

Deze ophoping kan niet alleen de efficiëntie van je machines verminderen, maar ook de levensduur ervan verkorten. Gelukkig is er een geavanceerde oplossing voor deze uitdaging: specialistische reiniging met droogijsstralen.

Wat is droogijsstralen?

Droogijsstralen is een reinigingsmethode waarbij kleine korrels bevroren kooldioxide (CO2), ook wel droogijs genoemd, met hoge snelheid op het oppervlak van machines worden gestraald. Het proces is effectief voor het verwijderen van verschillende soorten vervuiling, zoals vet, olie, verf, roest en zelfs bacteriën, zonder water of chemicaliën te gebruiken. Hier zijn enkele redenen waarom droogijsstralen de beste keuze is voor specialistische machine reiniging:

  • Geen Chemische Residuen: Een van de grootste voordelen van droogijsstralen is dat het geen chemische residuen achterlaat op de gereinigde oppervlakken. Dit betekent dat je machines na de reiniging veilig en zonder zorgen weer kunt gebruiken.
  • Minimale Downtime: Droogijsstralen is een snel proces, wat betekent dat de downtime van je machines tot een minimum wordt beperkt. Je kunt je bedrijfsactiviteiten snel hervatten zonder lange wachttijden.
  • Milieuvriendelijk: Omdat droogijsstralen geen water of chemicaliën vereist, is het een milieuvriendelijke reinigingsmethode. Het produceert geen afvalwater en heeft geen negatieve impact op het milieu.
  • Veilig voor Verschillende Materialen: Droogijsstralen is geschikt voor het reinigen van verschillende materialen, waaronder metaal, kunststof, rubber en hout, zonder schade aan te richten. Dit maakt het een veelzijdige optie voor allerlei soorten machines.

Hoe Werkt Droogijsstralen?

Nu je begrijpt waarom droogijsstralen zo effectief is, laten we eens kijken naar het proces zelf. Bij droogijsstralen worden kleine droogijskorrels met perslucht op hoge snelheid op het oppervlak van het te reinigen object geblazen. De impact van de droogijskorrels op het vuil zorgt ervoor dat het vuil loskomt van het oppervlak. Het droogijs verandert direct in gas en laat geen resten achter. Dit proces is niet abrasief en beschadigt het oppervlak van de machine niet.

Waarom Specialisten Inschakelen?

Hoewel droogijsstralen een effectieve reinigingsmethode is, is het belangrijk om te benadrukken dat het een specialistische techniek is. Het vereist speciale apparatuur, training en ervaring om het correct uit te voeren. Hier zijn enkele redenen waarom je specialisten, zoals Eresdé zou moeten inschakelen voor droogijsstralen van je machines:

  • Veiligheid en Expertise: Specialisten hebben de nodige expertise om de juiste druk en de juiste hoeveelheid droogijs te gebruiken om je machines grondig en veilig te reinigen.
  • Risicobeheer: Ze begrijpen de potentiële risico’s en uitdagingen van het reinigen van complexe machines en kunnen deze effectief beheren.
  • Efficiëntie: Specialisten kunnen de reiniging snel en efficiënt uitvoeren, waardoor je bedrijfsactiviteiten zo min mogelijk worden onderbroken.

Droogijsstralen is een geavanceerde en effectieve methode voor de specialistische reiniging van machines. Het biedt tal van voordelen, waaronder het ontbreken van chemische residuen, minimale downtime en milieuvriendelijkheid. Als je de levensduur van je machines wilt verlengen en de efficiëntie wilt verbeteren, overweeg dan om specialisten in te schakelen om droogijsstralen toe te passen op je waardevolle apparatuur. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je machines in topconditie blijven en je bedrijfsactiviteiten soepel blijven verlopen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Innovi demonstreert op TIV gerobotiseerd droogijsstralen

10-09 Ook voor het laten verrichten van repeterende reinigingsklussen worden steeds vaker robots ingezet. Op…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?