Drooglopende pompen

0

Wilo heeft de serie drooglopende pompen Wilo-CronoBloc-BL uitgebreid waardoor de opvoerhoogten en capaciteiten van deze pompen zijn toegenomen. Innovatieve ontwikkelingen hebben gezorgd voor lage kosten, een vereenvoudigde installatie en geoptimaliseerd onderhoud.

Met motorgroottes tot 90 kW bestrijkt de CronoBloc-BL serie nu een veel groter bereik aan bedrijfspunten. Zo kan de klant vooraf een pomp kiezen die het best op de individuele eisen is afgestemd. De serie biedt bovendien de modernste pomphydrauliek dankzij speciaal op elkaar afgestemde waaiers, pomphuizen en spleetafmetingen. Daarmee brengt de serie de hoogste hydraulische rendementen binnen handbereik en blijven de levenscycluskosten gering.

Behalve de uitvoering van het pomphuis met voeten voor een gemakkelijkere installatie, is de CronoBloc-familie ook geoptimaliseerd voor onderhoud. “Met ons “back-pull-out”-ontwerp en de cartridge-mechanische asafdichting kan de tijd voor onderhoud aanzienlijk worden verkort. Gewoonlijk is dit proces bij de grootste motoren en in omgevingen met beperkte ruimte uiterst moeilijk. Bij een vervanging van de mechanische asafdichting hoeft, dankzij de nieuwe kardoezenuitvoering, de motor niet te worden uitgebouwd. De beschermkap voor de koppeling kan eenvoudig worden afgenomen en de mechanische asafdichting worden gedemonteerd en vervangen”. De hele serie, ontwikkeld overeenkomstig EN733, biedt motorgrootten van 0,37 tot 90 kW. Met een opvoerhoogte tot 104 meter en een capaciteit tot 620 m3/h dekt de pompserie nu een belangrijk groter toepassingsgebied af.