Meer vermogen kleine haakse slijpers

0

Metabo heeft een power-upgrade voor de kleine haakse slijpers uitgevoerd. Aan de compact-klasse werd een serie van 1.100 en een van 1.350 Watt toegevoegd. De nieuwe machines van 1.100 Watt hebben circa 20% meer vermogen, maar behouden desondanks hun slanke greep van 194 mm, dezelfde als bij de bestaande slijper van 900 Watt.

Met deze slanke slijpers kunnen bijvoorbeeld kleine onderdelen, waarbij vaak van positie moet worden gewisseld, snel en flexibel worden afgebraamd. De nieuwe haakse slijpers uit de serie van 1.350 Watt vervangen de huidige serie van 1.250 Watt. Daarnaast breidt Metabo het aanbod nog verder uit met een krachtige kleine haakse slijper van 1.700 Watt, om zo nog extra varianten voor de hogere eisen in de metaal- en staalindustrie, de machine- en installatiebouw en pijpleidingconstructies aan te bieden.

Deze krachtige machines zijn ook geschikt voor langdurig gebruik en zelfs voor gebruik in ploegendienst. De Metabo Marathon-motor maakt hem door de hoge overbelastingsweerstand krachtig en duurzaam.