Duurzaamheid: hoe de metaalindustrie meewerkt aan milieubewustzijn!

Een onderwerp dat hoog op de agenda staat bij veel bedrijven is milieubewustzijn. Ook de metaalindustrie is daar mee bezig. Het gebruik van duurzame energiebronnen en elektrificatie in het magazijn, door het gebruik van elektrische pallettrucks bij Equipment4U bijvoorbeeld, zorgt voor milieubewustzijn binnen deze industrie.

In de magazijnen en opslaglocaties wordt hard gewerkt aan een groenere wereld

Niet alleen op het milieu, maar ook op de bedrijven zelf heeft een duurzame werkwijze een positieve invloed. Benieuwd naar de voordelen van duurzaamheid binnen de metaalindustrie en hoe zij hier hun steentje aan kunnen bijdragen? Lees dan snel verder!

De vele voordelen

Voor we duiken in de manieren waarop de metaalindustrie bezig is met het verduurzamen van hun werkzaamheden, vertellen we je graag over de voordelen van deze activiteiten. Een voor de hand liggend voordeel is natuurlijk de lagere impact op het milieu. Dit heeft, naast voor de natuur, veel kostenbesparende voordelen voor het bedrijf zelf. Daarnaast kan deze milieubewuste aanpak zorgen voor een hogere klanttevredenheid. Tegenwoordig hecht men veel waarde aan een groene aanpak. Een bedrijf dat veel aandacht besteedt aan het verduurzamen van zijn activiteiten zorgt voor een positieve indruk bij zijn (toekomstige) klanten.

Het gebruik van duurzame energiebronnen

Ten eerste zorgt het gebruik van duurzame energiebronnen voor een milieubewuste metaalindustrie. Denk hierbij aan het gebruik van zonne- en windenergie, wat naast een positieve impact op het milieu ook een positieve impact heeft op de portemonnee. Daarnaast helpt het recyclen en hergebruiken van materialen voor een duurzamere omgang. Het positieve ervan binnen de metaalindustrie is dat de kwaliteit van het product dan ook niet verloren gaat!

Elektrificatie in het magazijn

Daarnaast zijn er op logistiek vlak binnen de metaalindustrie veel mogelijkheden voor elektrificatie. In de magazijnen en opslaglocaties wordt hard gewerkt aan een groenere wereld. Door de grote behoefte aan vele goederen zijn ze dagelijks hard bezig met het opslaan hiervan. Dit gebeurde ooit met wagens die draaiden op brandstof. Tegenwoordig wordt er veel meer gebruikgemaakt van elektrische pallettrucks en elektrische stapelaars om goederen te verplaatsen. Deze kunnen zware pallets optillen en horizontaal én verticaal verplaatsen zonder het uitstoten van CO2.

Dus, de metaalindustrie is goed op weg op het gebied van duurzaamheid. Met behulp van duurzame energiebronnen en het recyclen van materiaal werken ze mee aan een milieubewuste samenleving. Daarnaast helpt de elektrificatie in de magazijnen en opslaglocaties bij het verminderen van de CO2-uitstoot. Dit heeft een positieve impact op het milieu, zorgt voor een hogere klanttevredenheid en kan op den duur veel geld besparen. Zo draagt de metaalindustrie ook zijn steentje bij aan een groenere wereld!

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema