Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast al in 2018

Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast wisselen van een vier- naar een driejaarlijkse cyclus. De volgende edities van deze vakbeurzen voor gieterijtechnologie, metallurgie, thermprocesinstallaties en gietstukken vinden van 25-29 juni 2018 plaats in Düsseldorf. Hiermee speelt Messe Düsseldorf in op de veranderde innovatiecycli van de branches. Beursdirecteur Joachim Schäfer licht toe: “Beurzen zijn een spiegel van de markt en bieden tegelijkertijd een blik op de industriële trends en ontwikkelingen binnen de branche. Als partner van de industrie en in goede samenspraak met haar brancheverenigingen vinden wij het belangrijk om veranderingen op te pakken zodat we de passende platforms voor succesvolle handel en toekomstgerichte innovaties kunnen creëren.”

Ook binnen de exposerende branches wordt met instemming gereageerd op de veranderde cyclus. Ioannis Ioannidis, woordvoerder van de directie van Oskar Frech: “Door de digitalisering en de snelle veranderingen binnen het bedrijfsleven, worden toekomstgerichte activiteiten steeds belangrijker. Hiervoor dient ’s werelds toonaangevende beurs Gifa met een geschikte tijdinterval een wezenlijke bijdrage te leveren. De nieuwe cyclus van drie jaar komt aan deze ontwikkeling tegemoet.” In de loop van haar geschiedenis hebben de beurzen meerdere malen hun cycli aan de industrie aangepast: Gifa, die in 1956 in Düsseldorf haar première vierde, vond in het begin eenmaal per zes jaar  plaats, wisselde in 1974 naar een vijfjaarlijkse- en tijdens de eeuwwisseling naar een vierjaarlijkse cyclus. Vanaf 1974 vond Thermprocess qua cyclus parallel plaats. Metec kwam er in 1979 bij en Newcast completeerde het kwartet in 2003. De beurzen vinden nu plaats onder de gezamenlijke noemer ‘Bright World of Metals’.

Voor Peter Dahlmann, verantwoordelijk bestuurslid van het staalinstituut VDEh, geeft een driejaarlijkse cyclus van de ‘Bright World of Metals’ momenteel exact de innovatiecylus van de toepassende industrieën weer: “De gehele procesketen van de staal-metallurgische industrie is in de afgelopen jaren duidelijk veranderd. Veel afnemerindustrieën zoals de automobielbranche zijn – evenals de staalindustrie, op innovatief gebied heel sterk en hebben voor de productie van hun noviteiten de passende innovatieve technologieën en producten nodig. Het is dan ook voor zowel aanbieders als afnemers essentieel dat ze een uitstekend presentatieplatform hebben waarbij ze zich per omgaande een overzicht op de actuele noviteiten en ontwikkelingen van de toekomst kunnen verschaffen.” Horst August Linn, directeur van Linn High Term, vult aan: “We begroeten de kortere cyclus van GMTN met enthousiasme. Deze houdt rekening met de steeds toenemende innovatiesnelheid van de gieterij- en de thermprocesbranche en maakt het ons mogelijk om continu en met kortere afstanden de gedachtewisseling met klanten, partners en leveranciers in een wereldwijd uniek kader te intensiveren en voort te zetten.”

Het beurskwartet gooide tijdens de laatste editie hoge ogen: 78.000 bezoekers uit meer dan 120 landen kwamen van 16 tot en met 20 juni dit jaar naar Düsseldorf om het aanbod van 2.214 exposanten te aanschouwen. De stemming in de beurshallen was uitstekend: de vakbezoekers waren onder de indruk van de presentatie van complete installaties en machines wat resulteerde in talrijke orders. De exposanten waren blij met de zakelijke deals met klanten van overal ter wereld. De internationaliteit van de beurzen was wederom toegenomen en ligt nu op 56 procent bij de bezoekers en 51 procent bij de exposanten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Gietburg Group neemt Franse gieterij over

21-02 De shell molding technologie maakt het mogelijk om complexe designs te ontwikkelen met uitdagende…

Bedrijf en Economie

VDL Castings bouwt gietwerkzaamheden af

08-01 In de afgelopen periode zijn weliswaar nieuwe markten en nieuwe afnemers voor gietstukken gevonden,…

Bedrijf en Economie

Duurzaamheid troef op dynamische metallurgie-beurzen

19-06 De vier beurzen trokken 63.300 bezoekers uit 114 landen – waarvan 58% beslissers. Ongeveer…

Automatisering

Tebulo Robotics maakt werk in staalindustrie aangenamer

31-05 Tebulo Robotics uit Warmenhuizen ontwerpt, bouwt en levert innovatieve, technisch hoogwaardige robotintegraties voor uiteenlopende…

Bedrijf en Economie

Focus op ecoMetalen, decarbonisatie en circulaire economie

08-05 Ruim 2.000 exposanten uit meer dan 50 landen zullen in twaalf beurshallen de wereldwijde…

Toeleveren

Hofleverancier Sanders is oud, maar gedraagt zich niet oud

18-05 Dat gebeurde op 13 mei door de Commissaris van de Koning in Overijssel A.…

Toeleveren

Registratie voor ‘Bright World of Metals’ 2023 gestart

24-01 Nieuwe technologieën, stijgende eisen aan energie-efficiëntie en de wens om zorgvuldig met hulpbronnen om…

Verspanen

Machinefabriek vervult belangrijke rol in nabewerking gietstukken

31-03 De laatste jaren heeft Dekens flink geïnvesteerd in het machinepark. Recent zijn bijvoorbeeld nog…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV