Effectief gerobotiseerd kanten

0

Op de bijeenkomst ‘Geautomatiseerd buigen van metaalplaat’ geven de Federatie Metaalplaat FDP en Teqnow inzicht in hoe er effectief gerobotiseerd kan worden gekant. Twee bedrijven zullen hun praktische ervaringen hiermee delen. De bijeenkomst is op 14 november bij de Metaalunie in Nieuwegein.

In de plaatverwerkende industrie is het buigen van plaat een van de meest toegepaste bewerkingen. Dergelijke bewerkingen worden doorgaans op kantbanken uitgevoerd. Veel ondernemers kijken op dit moment naar mogelijkheden om deze te robotiseren. De programmeertijd van de robots is vaak echter nog een belemmering. Daarnaast zijn veel producten die nu op een kantbank gemaakt worden misschien wel beter te produceren op geautomatiseerde strijk- of zwenkbuigmachines. Tijdens de bijeenkomst worden ook deze twee andere buigtechnieken besproken met hun mate van automatisering. Zo kunnen deelnemers veel gerichter kiezen hoe ze het buigproces willen gaan automatiseren. Deelnemers krijgen inzicht in de volgende kwesties: Wanneer is het zinvol om te kiezen voor welk buigproces? (kanten, zwenkbuigen, strijkbuigen); Hoe zijn dergelijke processen te automatiseren/robotiseren?; Hoe kunt u uw buigproces het best automatiseren/robotiseren?

Sprekers zijn Marco van Drie van SafanDarley (geautomatiseerd kanten), Ferdinand Bauhuis van Matrix Tools (geautomatiseerd strijkbuigen, Salvagnini) en Marco Mans van Tuwi (geautomatiseerd zwenkbuigen, Schröder). Tevens zal Eric Masclee van Staka toelichten hoe Staka heeft gekozen voor het best passende, geautomatiseerde buigproces. Jacco Harinck vertelt over het volledig gerobotiseerd kanten en afwerken van plaatproducten bij J. Knieriem. Tot slot vertelt Gregor van Baars van TNO over de zogeheten knowledgedeal rondom geautomatiseerd offline programmeren en simuleren van robots. Deze bijeenkomst (programma start om 13.30 uur) is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het (geautomatiseerd) buigen van metaalplaat.