Eigen branchebarometer voor trappenbranche

Nederlandse Trappen Fabrikanten, een branchegroep bestaande uit bedrijven die metalen trappen ontwerpen, fabriceren en monteren en metaalgroothandel MCB Nederland introduceren de BrancheBarometer Trappen. Dit onafhankelijke en maandelijkse marktonderzoek geeft inzicht in de stand van zaken in de trappenbranche en maakt daarnaast trends in die markt inzichtelijk.

Het geeft bedrijven in deze metaalbranche bovendien gratis de gelegenheid zich met elkaar te vergelijken. Deelnemers (inkopers van trappenfabrikanten) beantwoorden enkele korte vragen over een aantal aspecten van hun bedrijfsresultaten. Al na vier dagen krijgen ze de landelijke gemiddelden van hun branche retour, met hun eigen antwoorden. Ze kunnen daarmee de ontwikkeling van hun bedrijf direct afzetten tegen de ontwikkeling van de gehele branche, wat een waardevol inzicht geeft in hun bedrijfsprestaties ten opzichte van concurrenten.

De initiatiefnemers willen met het initiatief hun dienstverlening aan de trappenfabrikanten uitbreiden. Alle bedrijven in de branche ‘Trappen’ hebben de mogelijkheid aan het onderzoek deel te nemen.

De BrancheBarometer Trappen is een maandelijks marktonderzoek onder bedrijven die als hoofdactiviteit ontwerpen, vervaardigen en monteren van trappen (samengesteld uit diverse materialen) hebben. De deelnemers aan het onderzoek wordt de 20e van elke maand middels een e-mail gevraagd op een online formulier enkele vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld de ontwikkeling van de productie. Formdesk.nl, verantwoordelijk voor het enquêtesysteem achter de BrancheBarometer, staat garant voor de anonimiteit van de respondenten. De antwoorden van de individuele deelnemers kunnen op geen enkele wijze door andere deelnemers worden bekeken. Deelnemers kunnen zich registreren op www.formdesk.nl/ntf/abonnee.

Naast de verzending aan de deelnemende partijen zullen de resultaten van het onderzoek ook maandelijks worden samengevat in een persbericht voor de media. Edwin Vlems, bij MCB Nederland verantwoordelijk voor marktonderzoek: “De BrancheBarometer is een onderzoek dat waardevolle marktinformatie oplevert. Uit studies van de Amerikaanse vereniging van inkopers, dat een vergelijkbaar onderzoek al 80 jaar maandelijks uitvoert, blijkt namelijk dat er een duidelijk verband bestaat tussen de onderzoeksresultaten en de economische ontwikkeling van de branche. Als het gemiddelde resultaat een score boven de 50 laat zien, is er sprake van groei in de branche, terwijl een score onder de 50 krimp betekent. Op kleinere schaal kan men met de BrancheBarometer eenzelfde inzicht krijgen in bepaalde economische indicatoren.”

Ron den Toom, NTF-branchemanager, ziet duidelijke toegevoegde waarde voor deze service omdat het specifiek en uitsluitend op de trappenfabrikanten is toegesneden. “Wij zien het als een extra service voor onze leden. Het is overigens belangrijk te benadrukken dat ook niet-leden aan het onderzoek mee mogen doen: iedereen heeft belang bij een zo representatief mogelijk beeld van de ontwikkelingen in de trappenbranche.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

MKB-metaal breekt met traditioneel slecht derde kwartaal

23-10 Het MKB-metaal heeft een goed derde kwartaal achter de rug. Dat blijkt uit de…

Bedrijf en Economie

Industrie gaat mooie zomer tegemoet

02-06 De groei van de industrie in Nederland zet nog steeds door. Met een score…

Bedrijf en Economie

Versnelling in MKB-metaal blijft uit, maar verwachtingen stijgen

30-04 Het goede economische nieuws waarop we bijna dagelijks getrakteerd worden, is nog niet terug…

Geen categorie

Industrie blijft op volle kracht draaien

02-03 De productie van de Nederlandse industrie is ook in februari weer behoorlijk gestegen, maar…

Bedrijf en Economie

Komende maanden aanvullende investeringen in industrie

05-01 Veel industriële bedrijven gaan hun capaciteit uitbreiden en dat zal de komende maanden tot…

Bedrijf en Economie

Productiegroei metaal trekt licht aan in 2015

19-12 De productie in de metaalbewerking zal in 2015 een beperkte groei kennen van 1…

Bedrijf en Economie

CBS: Industrie positiever over 2015

24-11 Voor 2015 verwachten ondernemers in de industrie een toename van hun investeringen met 15…

Bedrijf en Economie

Opmars producerende industrie blijft aanhouden

03-11 De Nederlandse productiesector heeft in oktober een sterke prestatie neergezet met de hoogste PMI…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?