Elma opgenomen in Hydac-groep

0

Hydac, specialist in hydraulische componenten en systemen, heeft de aandelen verworven van Elma in Soesterberg. De overname betekent een belangrijke uitbreiding op gebied van elektrische aandrijf- & besturingstechniek. Hiermee verstevigt Hydac haar positie als totaalleverancier in aandrijftechniek.

Elma biedt een breed programma aan technische producten en diensten, maatoplossingen op gebied van industriële automatisering, inspectie en onderhoud aan roterende machines, advies en levering van specialistische motion control componenten. Bij de overname hoort ook de aankoop van Elro, het Roemeense zusterbedrijf van Elma dat besturingspanelen assembleert. Bij het bepalen van de lange termijnvisie voor Elma was de belangrijkste afweging het garanderen van de continuïteit en de mogelijkheden om door te groeien zoals het bedrijf dat de afgelopen jaren heeft gedaan. Het vinden van een strategische partner die paste bij deze visie was een voorwaarde voor de voorgenomen groei. In Hydac is deze partner gevonden.

Hydac in Helmond, dochter van het gelijknamige Duitse familiebedrijf, is in Nederland al ruim 25 jaar een specialist in complete hydraulische systemen en componenten voor de offshore-, bagger-, luchtvaart-, mobiele, civiele, olie/gas- en industrie markt. De uitbreiding met elektrische aandrijvingen en besturingen maakt Hydac nog sterker als totaalleverancier in de aandrijftechniek. Van engineering, simulatie en productie tot in bedrijfname en wereldwijde service. Elma en Hydac bedienen voor een groot deel dezelfde klanten en waar Hydac eerder de elektrotechniek moest uitbesteden kan het dat nu in eigen beheer uitvoeren en aanbieden. Voormalig eigenaren Van Vulpen en Varel blijven aan als directeuren van de nieuwe Hydac-vestiging. De bedrijfsvoering blijft geschieden onder de namen Elma en Elro echter verrijkt met de Hydac-uitstraling, visie en unieke klantfocus.