EMAG start nieuwe fabriek in Mexico

Medio juni 2023 vond de symbolische ceremonie plaats voor de nieuwe fabriek van de EMAG Group in het San Isidro Business Park in Querétaro, Mexico. Dit markeert het begin van een ambitieus investeringsprogramma van de EMAG Group in de regio.

3D-weergave van de nieuwe EMAG-fabriek in Querétaro, Mexico

De Mexicaanse markt heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een aantrekkelijke productielocatie voor de vrijhandelszone USMCA (“United States Mexico Canada Agreement”), voorheen NAFTA. Dit is te danken aan verschillende factoren: de strategische ligging, aan

De wereldwijde crises van de afgelopen jaren hebben geleid tot een heroverweging van de waardeketen en productie, in de richting van zogenaamde nearshoring. Mexico heeft geprofiteerd van deze crises en de verkeerde afstemming van de productie. Industrieën zoals de auto-industrie, ruimtevaart, elektronica en consumptiegoederen investeren miljarden in bestaande en nieuwe productiecapaciteiten.

Maar Mexico is niet alleen een uitgebreide werkbank. Dankzij het goede opleidingsniveau zijn er in het land steeds meer onderzoeks- en ontwikkelingslocaties van internationale bedrijven. Tegen de achtergrond van deze dynamische ontwikkeling en steeds kortere investeringscycli is de bouw van de nieuwe EMAG-fabriek een volgende stap in het twintigjarige succesverhaal van het bedrijf in Mexico. In de toekomst zal de uitbreiding van lokale competentie en waardecreatie van groot belang zijn.

Belangrijke mijlpaal

De nieuwe EMAG-fabriek in San Isidro wordt gebouwd op een totale oppervlakte van 2.880 m². Het productieoppervlak is 1.800 m² en biedt plaats aan 30 machinemontagestations. Naast de productiehal omvat de nieuwbouw kantoorruimte op drie niveaus met een totale oppervlakte van 1.200 m². Op de derde verdieping bevindt zich het forum voor klanten, leveranciers en medewerkers met vergaderruimtes en een kantine. Op de tweede verdieping komen de teamkantoren voor administratie, offertevoorbereiding, verkoop en engineering. En op de eerste verdieping komen de service- en productieruimte, kleedkamers en een geklimatiseerde meetruimte.

“Deze nieuwe fabriek is een belangrijke mijlpaal in onze expansiestrategie en weerspiegelt onze voortdurende toewijding aan de Mexicaanse markt”, aldus Dr. Mathias Klein, CSO van de EMAG Group. “We kijken ernaar uit om onze aanwezigheid in deze dynamische en groeiende regio verder uit te breiden.

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema