EMO wil met nieuw concept voor frisse wind zorgen

De inschrijving voor de EMO Hannover 2023 is onlangs van start gegaan. Na een pauze van vier jaar zal ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor productietechnologie van 18 tot en met 23 september 2023 opnieuw zijn deuren openen in Duitsland. Het nieuwe concept, de nieuwe claim, de nieuwe tentoonstellingsruimte, de nieuwe formats en de belangrijkste onderwerpen van het evenement zullen de industrie een frisse wind geven, zo verwacht het EMO-organisatieteam.

De claim van EMO Hannover is Innovate Manufacturing. Deze is gericht op de industrie, de exposanten en bezoekers, en EMO Hannover zelf.

De claim van EMO Hannover is Innovate Manufacturing. Deze is gericht op de industrie, de exposanten en bezoekers, en EMO Hannover zelf. Allen staan voor grote uitdagingen en moeten zichzelf voortdurend opnieuw uitvinden als ze willen overleven in de internationale competitie. De future insights – Future of Business, Future of Connectivity en Future of Sustainability in Production – zijn drie gebieden die momenteel de zakelijke, politieke en sociale discussie in de meeste geïndustrialiseerde landen domineren. De productietechnologie draagt bij tot het tot stand brengen van oplossingen op alle drie de gebieden. EMO Hannover laat iedereen zien hoe.

Het hele jaar door

EMO Hannover maakt deze claim niet alleen tijdens de beurs zelf, maar 365 dagen van het jaar waar. Geïnteresseerde partijen kunnen op de website meer te weten komen over onderwerpen als het vestigen van nieuwe markten, het waarborgen van de voorzieningszekerheid voor energie en onderdelen van leveranciers, netwerken, gegevensbeveiliging en nieuwe bedrijfsmodellen, de introductie van kunstmatige intelligentie in de productie, duurzaamheid en energie-efficiëntie, digitale training en ondersteuning bij het bestrijden van het tekort aan geschoolde werknemers, evenals nieuwe producten, oplossingen en diensten voor productie. Productie-experts, machineleveranciers, wetenschappers, economische experts, bedrijfsleiders en politieke besluitvormers zullen allemaal aanwezig zijn om hun mening te geven. “Het brede scala aan onderwerpen is het bewijs dat productietechnologie het belang van het grotere geheel ziet en is geen doel op zich”, legt EMO-commissaris-generaal Carl Martin Welcker uit. Bovendien: “Reacties en dialogen zijn zeer welkom.”

Aparte IIoT in expositieruimte

Innovatie in productietechnologie wordt steeds meer gestimuleerd door softwareoplossingen. Om deze reden is EMO Hannover van plan een apart IIoT in de expositieruimte te plaatsen. Het zal IT-oplossingen van alle soorten bundelen – van data-analyse, gegevensbeheer, digitale tweelingen en cloudservices tot procesmonitoring, voorspellend onderhoud, AI en cyberbeveiliging. De doelgroep is internationale IT-fabrikanten die zowel fabrikanten als MKB-bedrijven willen aanspreken met hun digitaliseringsaanbod, maar ook de vele kleine en middelgrote aanbieders van gedigitaliseerde productieoplossingen.

Ze zullen exposanten uit de hele waardeketen tegenkomen op EMO Hannover, inclusief alles van productieplanning, productie en automatisering tot kwaliteitsborging. De afzonderlijke stappen worden intelligent in de fabriek gekoppeld door middel van IoT-oplossingen. Deze omvatten horizontale netwerken tussen machines, systemen, gereedschappen, meetapparatuur, enz. aan de ene kant, en verticale netwerken van de werkvloer naar de cloud aan de andere kant.

Focus op duurzaamheid

Ook de industrie worstelt om zichzelf duurzamer te maken te midden van het huidige debat over klimaatverandering – dat een hele reeks aspecten omvat, zoals de snel stijgende prijzen van fossiele energie, de reactivering van kolen- en kerncentrales, de Green Deal van de EU, de uitbreiding van hernieuwbare energiebronnen en de verbetering van de veerkracht van toeleveringsketens. Duurzaamheid is een megatopic dat het bedrijfsleven en de samenleving in het algemeen nog vele jaren zal bezighouden, daarom is het opgenomen als een van de Future Insights op EMO Hannover 2023.

Als een enabler voor meer duurzaamheid in de industrie, vormt productietechnologie de kern van het onvermijdelijke transformatieproces. Technische oplossingen die in machines worden ingebouwd om de CO2-uitstoot te minimaliseren, zijn de ene kant van de medaille, het bewijzen van de energie-efficiëntie van het productieproces is de andere. “Het zal een grote inspanning vergen van alle stakeholders, leveranciers en gebruikers om de gewenste besparingen te realiseren. Maar de transformatie biedt ook kansen voor bedrijven”, zegt directeur Wilfried Schäfer van de VDW (branchevereniging werktuigmachinebouw) namens het EMO-organisatieteam. “Bedrijven en onderzoekers moeten hier samen optrekken. Daarom gebruikt VDW de EMO als platform om meer transparantie te creëren over wat er beschikbaar is.” Dit zal een speciale duurzaamheidsstand omvatten die de energie-efficiëntie-initiatief van WGP, de vereniging van productiewetenschappers in Duitsland, zal presenteren. Het is bedoeld om met name kleine en middelgrote ondernemingen te helpen onmiddellijk te besparen door middel van een grotere energie-efficiëntie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Ontbramen en reinigen in één keer

17-09 Betrouwbaar en procesveilig ontbramen en reinigen is cruciaal voor een onberispelijke werking van componenten…

Bedrijf en Economie

Na de zomervakantie: Beursspecials TIV, EMO en METAVAK

10-07 MetaalNieuws schiet na de zomervakantie uit de startblokken met 2 edities waarin vooruit wordt…

Verspanen

EMO op recordkoers

14-12 Voor de EMO, die van 18 tot en met 23 september 2017 wordt gehouden…

Emo

EMO biedt alles voor metaalbewerking

09-09 Van 16 t/m 21 september is het weer tijd voor de EMO Hannover. Tijdens…

Emo

MetaalNieuws geeft gratis dagtickets weg voor EMO

19-08 Namens de organisatie van de EMO Hannover 2013, de belangrijkste beurs ter wereld voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen