Nieuwe uitvoeringen van CubeBOX op EMO

Tezmaksan, fabrikant van robots en automatisering, lanceert drie nieuwe uitvoeringen van zijn innovatieve CubeBOX-systeem tijdens EMO Hannover.

Tezmaksan, fabrikant van robots en automatisering, lanceert drie nieuwe uitvoeringen van zijn innovatieve CubeBOX-systeem tijdens EMO Hannover.

CubeBOX is een reeks automatiseringsoplossingen, die productie mogelijk maken waarbij machines onbemand geladen en geleegd kunnen worden. De systemen zijn ontwikkeld door de Turkse fabrikant Tezmaksan en ze worden in Nederland op de markt gebracht door Limas. Ze integreren met regeleenheden en robots naar keuze van de gebruiker – ongeacht het merk of communicatieprotocol – en kunnen het geautomatiseerd laden en legen van CNC-machines ondersteunen.

CubeBOX Pallet Pool

Een van de lanceringen tijdens EMO betreft de CubeBOX Pallet Pool, ook wel Pallet Tower en Pallet Changer genoemd. Het systeem wordt gebruikt voor de automatisering van CNC-bewerkingscentra met beperkte vloerruimte en kan met slechts één eenheid tot 24 pallets en 16 hulpstukken beheren. Pallets worden opgesteld in een compacte cirkel vóór de machine en gebruiken een 6-assige robot om het systeem te beladen en te legen. Dankzij deze apparatuur hoeft men voor het laden en legen aanzienlijk minder op operators te vertrouwen en is tot 24 uur lang onbemande productie mogelijk.

CubeBOX RT Stacker

Er worden ook andere systemen gedemonstreerd, waaronder de CubeBOX RT Stacker (RT-S). De RT-S is geschikt voor draaibanken en verticale bewerkingscentra. Het systeem gebruikt twee pallets voor het laden van onderdelen en kan één of twee CNC-machines bedienen. Een belangrijk voordeel van dit model is de mogelijkheid om twee pallets op elkaar te stapelen, wat de doorvoersnelheid verhoogt zonder meer ruimte in beslag te nemen.

CubeBOX Space Cabinet

Tot slot zal Tezmaksan de CubeBOX Space Cabinet tentoonstellen. Dit model heeft drie laden om producten vast te houden die met behulp van een 6-assige robot worden verwijderd. Dankzij dit systeem hoeven operators het systeem niet regelmatig bij te vullen. Wanneer het moet worden bijgevuld, kunnen de laden dankzij het ergonomische ontwerp van de CubeBOX Space Cabinet in een makkelijk bereikbare positie worden gerold, zodat onderdelen probleemloos kunnen worden aangevoerd.

Meer productiviteit

“Automatisering van het laden en legen van CNC-machines kan aanzienlijke financiële voordelen opleveren en de efficiëntie en productiviteit flink verhogen”, zegt Hakan Aydogdu, general manager bij Tezmaksan. “CNC-bewerkingen vereisen hoge precisie en nauwkeurigheid, en als ze niet goed beladen en geleegd worden, kan dat leiden tot verkeerde uitlijning en beschadiging van het werkstuk. Om maar te zwijgen over de tijd die met de fysieke hantering van onderdelen is gemoeid.”

“Ook de vaardigheden en beschikbaarheid van operators zijn een punt van overweging”, voegt Aydogdu daaraan toe. “CNC-machines zijn ontworpen voor continu bedrijf en om stilstandtijd tot een minimum te beperken, is het belangrijk dat we zo min mogelijk op operators vertrouwen.”

RoboCAM automatiseringssoftware

De CubeBOX kan de productiviteit tijdens nachtdiensten met maar liefst 50 procent verhogen, wat bedrijven in slechts acht maanden rendement op hun investering (ROI) geeft. Alle CubeBOX-systemen gebruiken RoboCAM, de geavanceerde automatiseringssoftware van Tezmaksan. Met RoboCAM kunnen operators CubeBOX integreren met cobots zonder dat ze kennis van robotprogrammering hoeven te hebben. Operators uploaden gewoon producttekeningen en RoboCAM vertaalt deze in een taal die de robot verstaat, zodat die in actie kan komen. Deze software wordt tijdens de lancering van de drie CubeBOX-uitvoeringen op EMO gedemonstreerd.

Bezoekers kunnen op de stand van Tezmaksan demonstraties van de drie nieuwe CubeBOX-systemen bijwonen. Ze krijgen ook de gelegenheid om met het technische team van Tezmaksan te praten, dat advies kan geven over geautomatiseerde technologieën voor machinale bewerkingen.

Tezmaksan Robotics
Hal 17, stand B06

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

EMO 2023 noteert 92.000 bezoekers en 1.850 exposanten

25-09 Sterke punten van EMO 2023 waren onder meer de internationaliteit van de exposanten en…

Verspanen

Spinner introduceert TC610L draaibank op EMO 2023

04-09 Speciaal voor lange werkstukken kan de TC610L worden voorzien van een NC-gestuurde bril. In…

Verspanen

DN Solutions met 20 machines op EMO

27-07 De machines die in de categorie flexibele automatisering worden onthuld, zijn de vruchten van…

Bedrijf en Economie

EMO Hannover 2023 World Tour blikt vooruit

25-05 “Wij zijn ervan overtuigd dat deze toonaangevende vakbeurs een belangrijke bijdrage zal leveren aan…

Verspanen

Nieuw portaalconcept Matec realiseert hoge stabiliteit en snelheid

05-04 “De belangrijkste eigenschappen van het nieuwe portaalconcept van Matec zijn stabiliteit, nauwkeurigheid en productiviteit”…

Bedrijf en Economie

Duurzame productie biedt kansen en is onvermijdbaar

12-01 In de aanloop naar EMO Hannover 2023, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor productietechnologie met…

Verspanen

Duurzaamheid wordt topthema op EMO Hannover

19-12 Hoe kunnen duurzaamheidsdoelen op een praktische en vooral controleerbare manier worden bereikt? Concrete projecten…

Verspanen

Nieuw portaalconcept Matec realiseert hoge stabiliteit en snelheid

19-12 “De belangrijkste eigenschappen van het nieuwe portaalconcept van Matec zijn stabiliteit, nauwkeurigheid en productiviteit”…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema