Euromac ponst en buigt in geautomatiseerde workflow

Juist nu steeds meer bedrijven hun productieprocessen automatiseren, presenteert de Italiaanse fabrikant van plaatbewerkingsmachines Euromac op de Euroblech haar vernieuwde productielijn voor volledig geautomatiseerde pons- en buigbewerkingen.

Euromac presenteert een volledig geautomatiseerde productielijn, die in staat is de productietijden verder te optimaliseren.

Euromac werkt al enkele jaren aan de automatisering van verschillende productiefasen in de plaatwerking. Waar het begon met een kleine kantpers met robotbelading, biedt Euromac de markt vandaag de dag een volledig geautomatiseerde productielijn, die in staat is de productietijden verder te optimaliseren. Pons-, sorteer- en buigbewerkingen worden uitgevoerd met behulp van een laad- en lossysteem gecombineerd met een automatisch magazijn en de inzet van twee handlingrobots. De productie verloopt volautomatsich vanaf belading van de pallet met plaatmateriaal tot aan de pallets met geponste en gebogen stukken. Alles zonder handmatige tussenkomst van een operator.

Werkvoorbereiding

Menselijke tussenkomst is alleen vereist in de werkvoorbereiding voor de programmering van CAD (2D of 3D) naar de pons- en buigfasen, de productievolgorde en om de te gebruiken gereedschappen toe te wijzen. Het Euromac-softwareplatform kan ook communiceren met andere systemen die op het bedrijfsnetwerk zijn aangesloten, zoals ERP, zodat het gehele productieproces volledig onder controle is. De productielijn van Euromac is volledig configureerbaar aan de hand van de klantenwens.

Samenstelling geautomatiseerde lijn

De geautomatiseerde lijn omvat allereerst een geautomatiseerde sorteercel die plaatformaten tot 3.000×1.500 mm laadt. Daarnaast een Euromac XT ponsmachine, beschikbaar in hybride, elektrische of hydraulische aandrijving met 6 of 12 stations met de mogelijkheid om tot 66 gereedschappen op te slaan. Het werkgebied is 3.000 x 1.500 mm zonder overname en de stanssnelheid is tot 1.100 slagen per minuut per pons, 1 mm en tot 460 slagen per minuut per ponsproces, 1 mm. De machine produceert afgewerkte en gestapelde onderdelen zonder microverbindingen. Verder herbergt de lijn een automatische robot ontlaadcapaciteit van werkstukken tot 11 europallets per buigproces, direct op de centreermachine of twee laadplaatsen per buigproces. En een Euromac FX Bend 2550 afkantpers met een buiglengte van 2550 mm en een maximale buigkracht van 500 kN.

Euromac, opgericht in 1986, is een wereldwijd bekende leverancier van plaatbewerkingsmachines, zoals CNC-pons-, buig- en uithoekmachines. De machines zijn afgestemd op de eisen van veeleisende klanten; de combinatie van state-of-the-art technologieën en unieke concepten verzekeren hen te allen tijde van geavanceerde, productieve en concurrerende producten. Euromac is een trots Italiaans bedrijf, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Jörg Machines.

Euromac
Hal 11, stand B153

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

02-11 In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Schitterende combinatie

19-10 De nieuwe Shear Brilliance is gebaseerd op de nieuwste composietmaterialen, servo-elektrische technologie en lineaire…

Plaatbewerking

Einde aan de chaos

19-10 De Voortman Plate Sorter is een innovatieve oplossing om bewerkte plaatonderdelen te sorteren, projectbuffers…

Plaatbewerking

Zinser staat voor absolute kwaliteit

19-10 Zinser is een echt Duits familiebedrijf. Opgericht in 1898 viert het bedrijf volgend jaar…

Plaatbewerking

Plaatwerkkennis met een druk op de knop

18-10 Om ervoor te zorgen dat buigen geen breken wordt, is veel knowhow nodig in…

Plaatbewerking

Trumpf lanceert eenvoudige kantbank

18-10 “Zoals al onze nieuwe eenvoudige machines is de TruBend 1000 consequent afgestemd op de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen