Exposanten op Valve World Expo kunnen optimistisch zijn

De Valve World Expo, de internationale vakbeurs voor in­dustriële afsluiters, wordt van 29 no­vember tot en met 1 december gehouden in Düsseldorf.

De vorige Valve World Expo was in 2018. Net als toen zijn ook nu weer alle key-players in de branche van de partij.

Ook de bedrijven in de industriële afsluiters-, kleppen- en ventielenbranche hebben het door corona vier jaar lang zonder hun belangrijkste vakbeurs moeten doen. De vorige Valve World Expo was in 2018. Dat was volgens beursmanager Daniel Ryfisch van Messe Düsseldorf een geweldig evenement.

Wereldmarkt groeit sterk

Er is volgens hem alle reden voor de branche om ook optimistisch te zijn over de komende editie, ondanks de ‘pandemie-light’-situatie en de onrust in de wereld door de Oekraïne-oorlog, de hoge inflatie en energieprijzen. Want de wereldmarkt voor afsluiters groeit sterk. Deze heeft nu een omvang van 75 miljard dollar en dat zal naar verwachting 115 miljard dollar zijn in 2028.

Alle key-players aan boord

Industriële afsluiters en ventielen spelen in vrijwel alle takken van de industrie een onmisbare rol. Ze regelen doorstroom, scheiden verschillende componenten en verhinderen zo een overvloed van vloeistoffen en gassen. Hoe innovatief de branche is, tonen de exposanten van Valve World Expo live van 29 november tot en met 1 december in de hallen 1 en 3 van het beursterrein van Düsseldorf. Bijna 400 exposanten hebben zich aangemeld. Dat zijn er minder dan vier jaar geleden maar alle key-players zijn aan boord, zoals MRC Global, KITZ, Emerson, Samson, AUMA, Omal/Actuatech, Zwick Armaturen, Pekos Valves, Böhmer, Ari Armaturen, Effebi, Hoerbiger, Galperti, Neles/metso, Neway en Crane. Ook het MKB is in groten getale van de partij. Voor een uitgebalanceerde overdracht tussen theorie en praktijk zorgen de begeleidende Valve World Conference en het Valve World Expo-Forum.

Duurzaamheid

Dat thema’s als duurzaamheid, energie-efficiëntie en het besparen van grondstoffen juist in energie-intensieve branches een centrale rol spelen, toont de ecoMetals-campagne tijdens de beurs. Rondleidingen met een gids (ecoMetals-trails) langs de stands van exposanten, die heel bewust duurzaam produceren, staan dagelijks op het beursprogramma.
Alle informatie over Valve World Expo, de conferentie, het forum en de ecoMetals-campagne is te vinden op de beurswebsite.

Nederlandse exposanten

Ook een tiental Nederlandse bedrijven is exposant op Valve World Expo. Naast Maverick Valves zijn dat: Alfa Gears (Hengelo), BSM Valves (Breda), Finsatec (Winterswijk), Merwede Valves (Hardinxveld-Giessendam), MT Group Europe (Den Haag), Power Valves (Rijnsburg), Valves & Motion Control Specialism (Ridderkerk) en Ventil Test Equipment (Rijswijk).

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Ook Tube & wire naar vroege zomer

20-01 Tube & wire stonden op de kalender van 9 tot 13 mei. Maar het…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen