Façades 2016: inspiratiebron voor kwaliteitsgevels

0

Façades 2016 bestaat uit 140 pagina’s met uiteenlopende bouwprojecten waar VMRG-bedrijven bij betrokken zijn geweest. Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten en geeft met veel fraaie foto’s een mooi overzicht van projecten die de afgelopen twee jaar opgeleverd zijn.

Bert Lieverse, voorzitter en directeur van de VMRG, heeft het eerste exemplaar van het boek onlangs overhandigd aan architectenbureau cepezed, winnaar van de categorie Stimulerende Omgevingen van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2016. Frederique van Alphen, architect van categoriewinnaar KWR in Nieuwegein, nam het boek namens cepezed in ontvangst.

Ruimte voor kwaliteit
Deze achtste uitgave van het Façades boek staat in het teken van het VMRG-Keurmerk. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Zij worden hierop regelmatig gekeurd. Ook BNA categoriewinnaar, KWR in Nieuwegein, is gerealiseerd onder het VMRG-Keurmerk. Een architect of professionele opdrachtgever kan nu eisen dat een gevel voldoet aan dit keurmerk. Tot nu toe was het in bestekken alleen mogelijk om te verwijzen naar de VMRG-Kwaliteitseisen. Het eisen van een keurmerk was niet toegestaan. De nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden wel ruimte om het VMRG-Keurmerk voor te schrijven. Deze richtlijnen worden naar verwachting op 1 juli aanstaande  geïmplementeerd in de Aanbestedingswet 2012.

Online versie
Voor het eerst is het boek nu ook online te bekijken. In de online versie staan per project links naar meer informatie over het project en over het bedrijf dat bij dit project betrokken was. Façades 2016 is in boekvorm voor € 25,- (excl. BTW en verzendkosten) te bestellen via de website van de VMRG. Hier is eveneens aanmelding voor de inspiratienieuwsbrief mogelijk om constant op de hoogte te blijven van interessante projecten.