Festo doet mechatronica-studenten een robot cadeau

0

Het Tech College in Nieuwegein heeft een robot – type Tripod – cadeau gekregen van Festo. Docenten en studenten van de opleidingen mechatronica zijn er heel blij mee.

Technisch onderwijs is economisch gezien een uitdaging voor een onderwijsinstelling, die actueel en relevant onderwijs aanbiedt. Door actieve co-creatie met bedrijven en door middel van sponsoring lukt dit wel. Bij het Tech College, een mbo-college van ROC Midden Nederland, worden studenten opgeleid voor een toekomst in de techniek. De studenten maken kennis met het trainen van innovatieve technieken zoals domotica, robotica en duurzame energie.

Razendsnelle robot, uitdaging voor studenten
Het Tech College werkt voor de inrichting van de klaslokalen veel samen met Festo Didactic. Peter Brouwer, manager bij het Tech College: “De pick-and-place robot is razendsnel en het programmeren ervan is een geweldige uitdaging voor onze studenten. Dat zie je direct terug in hun motivatie en inzet. De studenten bedenken zelf toepassingen, kunnen modificaties ontwikkelen en uitvoeren en je ziet de getalenteerde studenten nu echt schitteren.”

Lessen afspiegeling van praktijk
Docent Jurgen Vaarwerk: “Festo denkt actief mee over de inhoud en de opbouw van een lesprogramma. Dat merken wij, maar onze studenten ook. Zo leren ze over onderwerpen die ook in de praktijk worden toegepast. De lessen zijn echt een goede afspiegeling van wat ze straks in het bedrijfsleven tegenkomen.”

“We mochten kiezen uit twee Tripods en zijn blij dat we voor de kleinste hebben gekozen. Hij werd in één geheel geleverd en paste al niet door onze – toch niet zo kleine – deuren. De studenten in het laatste jaar van hun bol-4 opleiding, met uitstroomprofiel Mechatronica, hadden meteen een examenopdracht: Zet hem maar weer in elkaar!”, zo vertelt Vaarwerk.