Financiering metaalbewerker DG-Techniek is rond

0
1113

Twintig particuliere investeerders maken via co-financieringsplatform NLInvesteert de overname mogelijk van metaalbewerkingsbedrijf DG-Techniek in Tiel. Operationeel en commercieel manager René Beverwijk mag zich binnenkort directeur-eigenaar noemen.

Binnen een maand nadat NLInvesteert de gelegenheid gaf om in te schrijven op de financiering voor DG-Techniek  staat de teller op 250.000 euro aan private investeringen. ING en de vorige eigenaar van het bedrijf zorgen voor de rest van de overnamesom van 775.000 euro.

“We hebben ons doelbedrag heel snel bereikt”, zegt regiodirecteur Arne van Ophem van NLInvesteert. “DG-Techniek bestaat al dertig jaar en is sterk in het maken van kleine series met complexe bewerkingen. Manager René Beverwijk leidt het bedrijf sinds drie jaar. De omzet is in die tijd sterk gestegen.”

Vakmanschap
“Wij maken hier producten waarvan ingenieurs tegen mij zeggen: we snappen niet hoe je dat voor elkaar krijgt”, zegt René Beverwijk. Exotische metalen zoals TitaniumGR29, Hasteloy en Inconel gaan dagelijks door zijn handen. Beverwijk: “Ik heb hier een machine staan waarvan er maar een paar in Nederland zijn. In de bewerking van titanium behoren wij tot de top-2 van Nederland. We werken via tussenhandelaren voor alle grote vliegtuigfabrikanten, voor de meet- en regelindustrie en ook voor ontwerpers van designmeubelen.”

DG-Techniek maakt producten uit exotische metalen zoals TitaniumGR29, Hasteloy en Inconel.
DG-Techniek maakt producten uit exotische metalen zoals TitaniumGR29, Hasteloy en Inconel.

Omzetgroei
In totaal staan er 24 metaalbewerkingsmachines in het bedrijf, waar zeven man werken. In de komende jaren wil het bedrijf qua personeel uitbreiden om de verwachte omzetgroei mogelijk te maken.

NLInvesteert
NLInvesteert is een platform voor co-financiering. Directeur Dirkjan Takke: “We brengen investeerders en ondernemers bij elkaar. Cofinanciering is de nieuwe werkelijkheid in het MKB. We maken een kapitaalmix mogelijk van financiële dienstverleners, lokale overheden en particuliere investeerders. Die laatsten zoeken we zo mogelijk in het eigen netwerk van de ondernemer. Zo kun je investeren in een bedrijf dat letterlijk dichtbij je staat. En ben je als investeerder in je eigen regio of sector van betekenis. ‘Sociaal rendement’ noemen we dat. Daarnaast is er via ons platform een groot aantal investeerders actief dat een brede portefeuille wil opbouwen in MKB-financieringen, vanwege het goede rendement.”