Metaaltechniek Uden groeit dankzij NLInvesteert

0
677

Metaaltechniek Uden (MTU), het bedrijf van Martin Gruijters en Frans Schepers, is uitgebreid met een extra buislaser. De vraag naar deze snijtechniek stijgt sterk omdat steeds meer ontwerpers kiezen voor 3D-ontwerpen.

Achthonderdduizend euro had MTU nodig voor de financiering van de machine. Daarvoor zocht het bedrijf contact met NLInvesteert, een regisseur van bedrijfsfinancieringen. NLInvesteert zette onder andere haar cofunding-platform in. Voor een deel kwam het benodigde kapitaal van de bank, de rest kwam binnen via het platform. In no-time was het benodigde geld opgehaald waardoor de machine aangeschaft kon worden.

Klantgericht
MTU kwam vijf jaar geleden voort uit Metaalindustrie Uden (MIU). De oprichters kozen voor een klantgerichte insteek. “Wij verzorgen een optimale terugkoppeling naar de klant”, vertelt Martin Gruijters. “We doen alles transparant, bieden veel service en hanteren scherpe prijzen door het proces te automatiseren. Ons proces vloeit eigenlijk over in het proces van de klant. Een simpel voorbeeld is dat we het tekeningnummer van de klant hanteren in onze opdrachtverwerking. Dat scheelt al veel zoekwerk. En als de order klaar is, krijgt de klant automatisch een sms’je.”

Juiste financier
Dankzij NLInvesteert was MTU in staat de forse investering te doen. “Als jong bedrijf is het zoeken naar de juiste financier’, weet Martin Gruijters. ‘Jan de Kleijne, regiodirecteur Oost Brabant van NLInvesteert, vond de juiste financieringsmethode voor ons. Hij heeft onze aanvraag goed geformuleerd, en NLInvesteert heeft ook grondig onderzocht hoe we ervoor staan. De financiering ging toen heel snel. Het was een kick om dat mee te maken. Zo snel had ik niet verwacht, maar ik zie het als een bevestiging dat ons bedrijf er goed voor staat.”