FMI Machining neemt onderdelenproductie Fontijne Grotnes over

FMI Machining in Vlaardingen neemt een belangrijk deel van de productie over van stadgenoot Fontijne Grotnes. Het gaat om het maken van metalen onderdelen voor de productieprocessen en -systemen die Fontijne Grotnes vervaardigt. Deze worden vanuit Vlaardingen wereldwijd geleverd aan onder andere de automobielindustrie en fabrikanten van buizen.

Inmiddels zijn een aantal Fontijne Grotnes werknemers, een lasafdeling en de overgenomen draai- en freesmachines verhuisd naar FMI Machining, enkele kilometers verderop. Vanaf 1 mei gaat de productie bij FMI Machining voor Fontijne Grotnes officieel van start.

Nieuwe manier van werken
Fontijne Grotnes heeft er bewust voor gekozen om de productie van onderdelen toe te vertrouwen aan specialistische bedrijven zoals FMI Machining. Het is een direct gevolg van de nieuwe innovatieve en efficiënte manier van werken. Naast het ontwerpen van specialistische productiesystemen (Engineer-to-order), is Fontijne Grotnes zich steeds meer gaan toeleggen op het inrichten van productiesystemen bestaande uit standaard componenten en modules. De systemen kunnen hiermee voor elke klant op maat worden samengesteld (configure-to-order).

Voor Arjan van Wijngaarden, directeur van FMI Machining, is de samenwerking met Fontijne Grotnes het directe gevolg van de door hem ingezette strategie. “Het past helemaal in onze marktbenadering waarin wij als partner méér doen voor onze klanten op een hoogwaardig technisch niveau.”
Ook Fred Jan Weggen, president van Fontijne Grotnes, is enthousiast over deze stap. “Onze focus richt zich steeds meer op onze markten en de producten welke wij daar aanbieden. Om dit goed te kunnen doen hebben wij partners nodig die over andere deelaspecten van onze producten nadenken, daar waar onze kennis niet zo sterk is maar die wel onontbeerlijk is voor een goed eindresultaat.”

Enorme groeipotentie
Beide partijen voorzien een enorme groeipotentie dankzij deze samenwerking. Fontijne Grotnes kan zich meer gaan richten op het verdiepen van de bestaande markten en aansluiting zoeken bij nieuwe markten. FMI Machining kan zich als partner volledig toewijden aan de productie van de benodigde onderdelen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

16-11 De TMP Groep telt drie divisies. TMP Metaalprodukten is gespecialiseerd in het knippen, ponsnibbelen,…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Personeel en Opleiding

OOM prikkelt lassers

25-08 Met dit loopbaaninstrument wil OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking,…

Verbinden

Gebruiksvriendelijk TIG-lassen

16-08 Zo is de nieuwe besturing met het kleurendisplay van 7″ overzichtelijk en intuïtief te…

Verbinden

MetaalNieuws: Special Verbindingstechniek

11-06 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X