Food Tech Event: startpunt van innovatie in voedselproductie en -verwerking
Op 14 en 15 mei vormen de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch opnieuw het toneel voor het Food Tech Event, dé one-stop-shop vakbeurs en ontmoetingsplek voor professionals in de voedselproductie en -verwerking.
Bezoekers van het Food Tech Event ontdekken de nieuwste technische oplossingen en ontwikkelingen voor voedselproductie en -verwerking.
Tijdens dit tweedaagse event staan innovatie, kennisdeling en het delen van live-ervaringen centraal. Bezoekers ontdekken de nieuwste technische oplossingen en ontwikkelingen voor voedselproductie en -verwerking, met een focus op actuele thema’s als productieapparatuur, kwaliteitscontrole, engineering, (hygiënisch) ontwerp, verpakken & labelen, opslag en voorraadbeheer en klimaatbeheersing.
Live foodproductielijn in actie
Een highlight dit jaar is de volledige foodproductielijn die live in bedrijf is te zien. Van grondstofinvoer tot aan een gekoeld eindproduct: bezoekers ervaren het complete proces, mogelijk gemaakt door de samenwerking van Handtmann Benelux, Multivac, Bakker Machinebouw, PD Gas Technology, Ruys Groep, ICS Cool Energy en Jansen Techniek. Deze unieke opstelling toont hoe integrale technische oplossingen bijdragen aan efficiëntie, voedselveiligheid en duurzaamheid in de praktijk.
Beursvloer
Op de beursvloer krijgen bezoekers de kans om laagdrempelig in contact te komen met ruim 120 bedrijven, organisaties en instellingen. Het OSV Netwerk, het Hygienic Design Network (HDN) en EHEDG zijn bovendien sterk vertegenwoordigd met elk een eigen area waar hun leden zich presenteren.
Twee demopleinen en innovaties
Op de demopleinen geven bedrijven live demonstraties van hun nieuwste innovaties en technische toepassingen, zoals machines en apparatuur voor de voedingsindustrie. Bezoekers kunnen de oplossingen direct in werking zien en ervaren. Er is gelegenheid om in gesprek te gaan met de makers en leveranciers van de getoonde innovaties, zodat bezoekers meer te weten kunnen komen over de werking en voordelen van de technologieën.
Één demoplein is exclusief voor leden van het OSV Netwerk (Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie). Hier zijn de volgende live demonstraties te zien:
- Fresh Quality Support: biedt een snelle scan waarmee direct het belangrijkste verbeterpunt in voedselveiligheid zichtbaar wordt.
- Gullimex: toont hoe gasverbruik geoptimaliseerd kan worden met de Dansensor MAP Check 3 en MAP Mix Provectus.
- Handtmann Benelux & Romias Robotics: demonstreert de combinatie van vacuüm vultechnologie en robotica voor efficiënte productielijnen.
- Jansen Techniek: presenteert innovatieve oplossingen voor nauwkeurig en efficiënt portioneren.
- PD Gas Technology: laat zien hoe lekkages in verpakkingen opgespoord worden met de op water gebaseerde Leak Master Easy bubbeltest.
- Sentho Hygiënische afbouwprojecten: realiseert en adviseert bij complexe hygiënische nieuwbouw- en renovatieprojecten.
- ICS Cool Energy: introduceert de ICS iCXAX060 lucht/warmte-warmtepomp als duurzame oplossing
Op het andere demoplein presenteren exposanten de volgende demonstraties:
- BHH: toont een automatische weegoplossing ontwikkeld voor de voedingsindustrie.
- Bronkhorst Nederland: demonstreert de FLUIFILL®-technologie voor snel, nauwkeurig en eenvoudig doseren van vloeistoffen.
- CC Nederland: presenteert een hygiënische, robuuste en complete besturingsoplossing voor industriële toepassingen.
- Chromin: laat zien hoe slijtvastheid en anti-kleefeigenschappen worden gecombineerd via hardinchromeren.
- Endress+Hauser Nederland: introduceert de Compact Line: een compacte en krachtige oplossing voor contactloze niveaumetingen.
- FOSS: biedt met de BeerFoss™ FT Go een betrouwbare analysemethode voor essentiële data in het brouwproces.
- Groneman: presenteert de lineaire DM01-module van LinMot voor nauwkeurige en flexibele lineaire aandrijvingen.
- KV-Techniek: richt zich op het automatiseren van productie- en logistieke processen met inzet van robots en AGV’s.
- Remon Waterbehandeling: toont de Titan UF-installatie voor ultrafiltratie in waterbehandelingsprocessen.
- SPIE Nederland : visualiseert een 3D-model geïntegreerd in een bestaande productieomgeving.
- Van Beek: introduceert de Celsius Volta, een duurzame en efficiënte transportschroef met geïntegreerde verwarmings- of koeltechniek.
- Van Wees Waalwijk: demonstreert de Bin Pick Food Cell, ontwikkeld voor het geautomatiseerd picken van voedingsmiddelen.
- Yaskawa Benelux: presenteert Hygienic Design-robots geschikt voor toepassingen waar hygiëne van cruciaal belang is.
Cobot Experience, robots in de praktijk
Nieuw dit jaar is de Cobot Experience, geïnitieerd door The Cobot Community. Hier ontdekken bezoekers hoe collaboratieve robots (cobots) efficiënt en veilig worden ingezet in de voedingsindustrie. Naast The Cobot Community nemen ABB Robotics, SMC Nederland, Crewtech en Dormac Cobots deel aan deze interactieve ervaring.
Congresprogramma
Het congresprogramma biedt meer dan 40 sprekers en staat volledig in het teken van actuele ontwikkelingen en praktijkcases.
Hoogtepunten programma 14 mei
- Keynote Tijs Roeland, CONO Kaasmakers: ‘Omgaan met duurzame veranderingen: Hoe gaan we voldoen aan de CO2-reductie doelstellingen binnen CONO Kaasmakers’.
- Paneldiscussie: AI in de voedingsmiddelenindustrie (EVMI en partners): Deskundigen en gebruikers uit de voedingsmiddelenindustrie gaan met elkaar in gesprek over de ins en outs van AI.
- Seminars van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, EHEDG en de Water Alliance.
- Case koekfabrikant Verkade. Sjoerd Heuft van Equans vertelt over de efficiencyslag voor koekfabrikant Verkade.
- Paneldiscussie: Technologische Innovatie voor resource-efficiëntie in de voedingsmiddelenindustrie (Next Tech Food Factories en Vakblad Voedingsindustrie). Hoe kunnen we in de voedingsmiddelenindustrie slimmer omgaan met energie, water, grondstoffen en arbeid?
- De woensdag wordt afgesloten met een netwerkborrel
Hoogtepunten programma 15 mei
- Keynote Johan Vermeulen, Vencomatic Group over In-ovo sexing van eieren en de impact van MRI & AI in de voedselketen.
- Seminars van EHEDG en Vakblad Voedingsindustrie.
- Klantcase Hans Claassen (TotalEnergies) en Nico Castelijn (McCain): De Kunst van efficiënte voedselverwerking.
- Keynote Marianne van Keep, Verstegen: Duurzame impact door inzet van technologieën en intrinsieke motivatie.
Gratis Food Tech Event bezoeken
Het Food Tech Event is gratis toegankelijk, registratie vooraf is gewenst.