FPT-VIMAG richt vakgroep Plaatwerk op

0

De fabrikanten en leveranciers van machines, gereedschappen en aanverwante producten en diensten voor de plaatbewerking beter profileren. Dat is de voornaamste doelstelling van de nieuwe vakgroep Plaatwerk van brancheorganisatie FPT-VIMAG, die begin oktober tijdens een kick-off bijeenkomst is opgericht.

FPT-VIMAG is de branchevereniging van fabrikanten en importeurs van machines, gereedschappen en diensten voor de metaalindustrie, en leveranciers van automatiserings- en besturingssystemen voor de (inter)nationale maakindustrie. De diversiteit van de leden is groot, maar van oudsher ligt er een stevig accent op de verspanende sector. “Het werd hoog tijd dat ook de plaatbewerking prominent in beeld komt”, zegt Menko Eisma, directeur van Trumpf Nederland en sinds de afgelopen TechniShow vice-voorzitter van het FPT-VIMAG bestuur.

Samen met Bystronic en SafanDarley heeft Trumpf het initiatief genomen voor de oprichting van de vakgroep Plaatwerk. Eisma: “Als je kijkt naar de TechniShow, dan moet je vaststellen dat de verspaning veel meer de aandacht trekt van de bezoekers dan de plaatbewerking. Dat is jammer, zeker omdat een belangrijk item als Smart Industry momenteel zo’n duidelijk thema is bij ons. Plaatwerk moet veel meer gaan opvallen; we hebben prachtige producten.”

De presentatie op de TechniShow (de volgende editie is van 20 tot en met 23 maart 2018) zal dan ook een belangrijk aandachtspunt zijn van de nieuwe vakgroep. “We zullen ons zeker buigen over de vraag wat voor programma we moeten bieden, zodat plaatbewerking voor de bezoeker interessanter wordt”, aldus Eisma.
Het is de bedoeling om met de vakgroep Plaatwerk een zo breed mogelijk platform te creëren. “Door samenwerking willen we kennis gaan delen met de markt en een thema als Smart Industry goed onder de aandacht brengen.”