Frencken Europe neemt engineeringsbedrijf All MEPP over

0
702

Frencken Europe, hightech toeleverancier en producent van hoogwaardige onderdelen en systemen, verwerft alle aandelen van het engineeringbedrijf All MEPP in Eindhoven. All MEPP ontwikkelt en bouwt machines, apparaten, tooling en testapparatuur voor productiebedrijven, OEM’s, laboratoria en onderzoeksinstellingen.

De projecten lopen uiteen van assemblagetools en speciaalmachines tot geavanceerde productielijnen welke op locatie worden opgeleverd. De drie aandeelhouders van All MEPP, alsmede het voltallige personeel komen in dienst vanFrencken Europe. De activiteiten worden vooralsnog voortgezet in de huidige locatie van All MEPP (All Mechatronical Engineering Projects & Prototyping) in Eindhoven. De naam van de onderneming wordt Frencken Allmepp Projects.

Door deze overname kan Frencken haar klanten naast productontwikkeling nu ook éénmalige projecten aanbieden, alsook het realiseren van specials en productiehulpmiddelen. Daarnaast krijgt het de beschikking over het intellectueel eigendom van een aantal door All MEPP ontwikkelde systemen voor de medische markt, zoals een machine, waarmee catheters worden voorzien van een beschermende coating.

Henk Tappel, Algemeen Directeur van Frencken Europe, ziet nog een voordeel: “Door deze acquisitie krijgen we er een aantal ervaren senior mechanische ontwerpers bij, die in deze regio een zeer schaars goed zijn. De kennis en ervaring van de medewerkers van All MEPP is een welkome aanvulling op onze activiteiten. Met name waardeer ik hun ruime expertise met de ontwikkeling van productiehulpmiddelen en het realiseren van heel kleine series. Daarnaast is hun kennis van de medische markt voor ons interessant.”