Gerobotiseerd buigsysteem wereldpremiére bij Prima Power

0

Een wereldpremière op de stand van Prima Power is een nieuw geïntegreerd gerobotiseerd buigsysteem. Dankzij de eenvoudige en snelle offline-programmeerbaarheid van de machines en de robots in deze cel heeft deze oplossing een hoge efficiency.

Het systeem bestaat uit een buigcel BCe Smart, een 7-assige robot en een kantpers eP-0520. De configuratie wordt met een platenscheidingssysteem voor pakketten ruw materiaal, een centreertafel en een omkeerapparaat voor de te buigen plaat of de te stapelen gebogen componenten aangevuld. Om de maximale efficiency te waarborgen biedt het systeem meerdere bedrijfscycli: (1) bewerking met de BCe Smart en eP, waarbij de robot continu operaties tussen beide machines uitvoert; (2) automatisch be/ontladen van delen met de BCe Smart, door de robot en de eP in standby-modus; (3) BCe wordt met de hand beladen, terwijl de eP als een robotcel opereert; (4) BCe Smart en eP in handmatige operatie en robot in standby-modus.

Efficiency gegarandeerd
Prima Power noemt de bedrijfscycli van het geïntegreerde gerobotiseerde buigsysteem een opmerkelijke doorbraak. Ze maken het de klant mogelijk het maximale resultaat uit zijn investering te halen, aangezien de efficiency van het systeem zowel voor kleine als voor grote serieproducties is gegarandeerd. Tijdens de bemande werkfase aan de buigcel wordt de veelzijdigheid van de manuele bedrijfscyclus met de hoge productiviteit van de buigcel in automatisch bedrijf gecombineerd. Binnen het geïntegreerde buigsysteem is de kantpers in staat enige componenten in dimensie en vorm te voltooien, die voor het buigapparaat niet geschikt zijn en slechts gedeeltelijk door deze machine kunnen worden bewerkt. Het systeem is hierdoor veelzijdig en geschikt voor een veelvoud aan componenten en speciale toepassingen, zoals bijvoorbeeld buigingen in binnenvensters of gedeeltelijke buigingen van buitenkanten, die door de buiggereedschappen van de platen niet makkelijk kunnen worden bereikt. Ook bij kleine charges, waarbij de BCe Smart normaal gesproken in handbedrijf wordt ingezet, maakt het voorhanden zijn van de robot het be- en ontladen van platen met een maximale lengte van 2850 mm, een dikte van 2,5 mm en een gewicht van ongeveer 85 kilo mogelijk. En vervangt een of meerdere operators bij deze zware en eentonige bezigheid.

Automatisch fiberlasersnijden
Ook stelt Prima Power voor het eerst op een beurs haar automatische oplossing voor het fiberlasersnijden voor: het high-end 2D fiberlasersnijsysteem Laser Genius 1530, dat door het flexibele opslagsysteem Combo Tower en het automatische stapelsysteem LST wordt beladen. Combo Tower Laser is een flexibel opslagsysteem met geïntegreerde be- en ontlaadfuncties voor 2D-lasersystemen. Hij stelt naar behoefte automatisch en zonder vertraging verschillende materialen beschikbaar. Om de automatiseringsgraad te verhogen, is ook het LST-systeem voor de automatische plaatsortering beschikbaar. LST kiest automatisch de gerede delen uit en sorteert ze om ze naar de geprogrammeerde plek te vervoeren. Dit elimineert het manueel uitnemen van gesneden delen uit het plaatgeraamte, waardoor menselijk ingrijpen minder wordt en de deelkwaliteit alsmede de mogelijkheid van productie zonder toezicht wordt verhoogd.

Combinaties
De producten van Prima Power laten zich op vele manieren combineren tot de beste oplossing voor de specifieke eisen van elke klant. Deze grote combineerbaarheid en modulariteit van het assortiment wordt op de Euroblech gesymboliseerd met het oud-Chinese spel Tangram. Dit bestaat uit zeven delen, waarmee eindeloos veel combinaties kunnen worden gemaakt, van de eenvoudigste tot de meest complexe. Net als bij Tangram zijn met de gestandaardiseerde productmodules van Prima Power oneindig veel vormen van gespecialiseerde oplossingen mogelijk. Software zorgt voor de verbinding tussen alle productmodules en het moeiteloos benutten van verschillende combinaties. Software speelt dan ook een leidende rol in de productenserie van Prima Power aangezien ze efficiënt alle combinaties tussen technologieën beheert en verbindingen en de uitwisseling van data mogelijk maakt, de basis voor de digitale omzetting van de productie. In het grote softwaregedeelte op de stand kunnen bezoekers deelnemen aan innovatieve en interactieve presentaties en de uitleg van vele wereldpremières, zoals de parametrische functies van Masterbend, het nieuwe design van de bedienersinterface voor Tulus Performance Reporting en Tulus Production Reporting met nieuwe analysetools.

Prima Power, hal 12, stand B146