Gerobotiseerd buigsysteem wereldpremiére bij Prima Power

Een wereldpremière op de stand van Prima Power is een nieuw geïntegreerd gerobotiseerd buigsysteem. Dankzij de eenvoudige en snelle offline-programmeerbaarheid van de machines en de robots in deze cel heeft deze oplossing een hoge efficiency.

Het systeem bestaat uit een buigcel BCe Smart, een 7-assige robot en een kantpers eP-0520. De configuratie wordt met een platenscheidingssysteem voor pakketten ruw materiaal, een centreertafel en een omkeerapparaat voor de te buigen plaat of de te stapelen gebogen componenten aangevuld. Om de maximale efficiency te waarborgen biedt het systeem meerdere bedrijfscycli: (1) bewerking met de BCe Smart en eP, waarbij de robot continu operaties tussen beide machines uitvoert; (2) automatisch be/ontladen van delen met de BCe Smart, door de robot en de eP in standby-modus; (3) BCe wordt met de hand beladen, terwijl de eP als een robotcel opereert; (4) BCe Smart en eP in handmatige operatie en robot in standby-modus.

Efficiency gegarandeerd
Prima Power noemt de bedrijfscycli van het geïntegreerde gerobotiseerde buigsysteem een opmerkelijke doorbraak. Ze maken het de klant mogelijk het maximale resultaat uit zijn investering te halen, aangezien de efficiency van het systeem zowel voor kleine als voor grote serieproducties is gegarandeerd. Tijdens de bemande werkfase aan de buigcel wordt de veelzijdigheid van de manuele bedrijfscyclus met de hoge productiviteit van de buigcel in automatisch bedrijf gecombineerd. Binnen het geïntegreerde buigsysteem is de kantpers in staat enige componenten in dimensie en vorm te voltooien, die voor het buigapparaat niet geschikt zijn en slechts gedeeltelijk door deze machine kunnen worden bewerkt. Het systeem is hierdoor veelzijdig en geschikt voor een veelvoud aan componenten en speciale toepassingen, zoals bijvoorbeeld buigingen in binnenvensters of gedeeltelijke buigingen van buitenkanten, die door de buiggereedschappen van de platen niet makkelijk kunnen worden bereikt. Ook bij kleine charges, waarbij de BCe Smart normaal gesproken in handbedrijf wordt ingezet, maakt het voorhanden zijn van de robot het be- en ontladen van platen met een maximale lengte van 2850 mm, een dikte van 2,5 mm en een gewicht van ongeveer 85 kilo mogelijk. En vervangt een of meerdere operators bij deze zware en eentonige bezigheid.

Automatisch fiberlasersnijden
Ook stelt Prima Power voor het eerst op een beurs haar automatische oplossing voor het fiberlasersnijden voor: het high-end 2D fiberlasersnijsysteem Laser Genius 1530, dat door het flexibele opslagsysteem Combo Tower en het automatische stapelsysteem LST wordt beladen. Combo Tower Laser is een flexibel opslagsysteem met geïntegreerde be- en ontlaadfuncties voor 2D-lasersystemen. Hij stelt naar behoefte automatisch en zonder vertraging verschillende materialen beschikbaar. Om de automatiseringsgraad te verhogen, is ook het LST-systeem voor de automatische plaatsortering beschikbaar. LST kiest automatisch de gerede delen uit en sorteert ze om ze naar de geprogrammeerde plek te vervoeren. Dit elimineert het manueel uitnemen van gesneden delen uit het plaatgeraamte, waardoor menselijk ingrijpen minder wordt en de deelkwaliteit alsmede de mogelijkheid van productie zonder toezicht wordt verhoogd.

Combinaties
De producten van Prima Power laten zich op vele manieren combineren tot de beste oplossing voor de specifieke eisen van elke klant. Deze grote combineerbaarheid en modulariteit van het assortiment wordt op de Euroblech gesymboliseerd met het oud-Chinese spel Tangram. Dit bestaat uit zeven delen, waarmee eindeloos veel combinaties kunnen worden gemaakt, van de eenvoudigste tot de meest complexe. Net als bij Tangram zijn met de gestandaardiseerde productmodules van Prima Power oneindig veel vormen van gespecialiseerde oplossingen mogelijk. Software zorgt voor de verbinding tussen alle productmodules en het moeiteloos benutten van verschillende combinaties. Software speelt dan ook een leidende rol in de productenserie van Prima Power aangezien ze efficiënt alle combinaties tussen technologieën beheert en verbindingen en de uitwisseling van data mogelijk maakt, de basis voor de digitale omzetting van de productie. In het grote softwaregedeelte op de stand kunnen bezoekers deelnemen aan innovatieve en interactieve presentaties en de uitleg van vele wereldpremières, zoals de parametrische functies van Masterbend, het nieuwe design van de bedienersinterface voor Tulus Performance Reporting en Tulus Production Reporting met nieuwe analysetools.

Prima Power, hal 12, stand B146

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

ERBA Groep zet groei binnen onderdelen door

20-10 Van Soest: ”Ik denk dat het voor iedereen geldt dat we een bijzondere tijd…

Plaatbewerking

ERBA koopt 12 kW fiber lasersnijder van Amada

01-10 Jolanda van Soest van de ERBA Groep vertelt: “Ons bedrijf is continu in ontwikkeling…

MetavakNieuws

Carmitech focust met CoastOne en Penta Laser

29-09 Carmitech is al een aantal jaren actief en heeft als machineleverancier verschillende machines in…

Plaatbewerking

Fiber Laser Benelux gaat live snijden op METAVAK

23-09 Dat was vorig jaar ook al de bedoeling, maar daar is het om de…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Plaatbewerking

Xteg opent Benelux-vestiging in Enschede

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen aan. Door…

Plaatbewerking

Posthumus levert OMP fiberlasers voor buis en profiel

19-06 De OMP Group heeft een uitgebreid kwalitatief hoogwaardig leveringsprogramma, dat onder andere bestaat uit…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X