Geslaagd open huis All Special Products ASP

Met een interessant en goed bezocht open huis en een knallende feestavond heeft All Special Products ASP in Eindhoven het 12½-jarig bestaan gevierd.

De leverancier van hoogwaardige snijgereedschappen, tooling en toebehoren voor metaalbewerkingsmachines had samen met de eigen leveranciers en enkele machineleveranciers een aantrekkelijk programma in elkaar gezet met enkele praktische demonstraties en een stukje theorie.

Afsteken met binnenkoeling
Op de Doosan Puma 2600 CNC draaibank, beschikbaar gesteld door Dormac, werd onder meer het afsteken met gereedschappen van Arno Werkzeuge gedemonstreerd. Steekdraaigereedschappen vormen een key product in het assortiment van deze Duitse toolingfabrikant, die hiermee een aantal jaren geleden bescheiden is begonnen, maar inmiddels beschikt over een uitgebreid programma, dat goed scoort in de markt. Vooral sinds het ACS systeem (Arno Cooling System) met binnenkoeling is geïntroduceerd. Hierdoor wordt het koelmiddel direct op de snede gebracht. Er is keuze uit ACS1, waarbij het koelmiddel bovenaan de snijkant wordt gebracht, en ACS2, waarbij een extra straal van onderen voor nog meer koeling zorgt.
Voorwaarde voor het gebruik van het ACS systeem is wel een stabiele machine, die genoeg druk opbouwt. Is dat het geval dan biedt ACS veel voordelen: een geleide koelmiddelstraal, goede koel- en smeerwerking, gecontroleerde spaanbreuk, betere oppervlaktekwaliteit, de mogelijkheid om hogere snijsnelheden en voedingen in te zetten en dus een verhoging van de productiviteit.

Trochoïdaal frezen
Ook het frezen kwam ruimschoots aan bod. Hiervoor werd in samenwerking met Jatec Machines een verticaal bewerkingscentrum (met 12.000 toeren DCS spindel, 36 meter ijlgangen op alle assen, ATC met 24 gereedschappen en BT40 opname) van het Taiwanese merk LK Machinery gedemonstreerd. Hierop werden een nulpuntspansysteem, 5-ssige klem, enkele gewone klemmen en touchdeck (vierde as) van OML gedemonstreerd. Ook werd het trochoïdaal frezen getoond met volhardmetalen frezen van de Franse fabrikant Amaya.  Sander Beker van All Special Products ASP gaf de bezoekers uitleg over het trochoïdaal frezen, waarbij circulair frezen wordt gecombineerd met tegelijkertijd een voorwaartse beweging. Door slimmere, efficiëntere banen met name bij het voorfrezen kan meer materiaal in korte tijd worden verspaand. Er zijn drie technieken: statisch dynamisch en pendelend trochoïdaal frezen, waarbij ASP de pendel variant vaak afraadt, omdat dat wel heel veel van de machine vergt.

Zo stond het open huis in het teken van kennisoverdracht in een feestelijke sfeer. En dat was precies wat de jubilaris voor ogen stond.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Seco JS754 Stub-serie waardevol bij frezen moeilijkere materialen

07-06 De frees met vier snijtanden is ontworpen voor freesdraaimachines en multi-tasking-machines en bevat de…

Verspanen

Minder vervorming van onderdelen tijdens het frezen

23-11 Het Fraunhofer Institute for Production Technology (IPT) in Aken heeft nu samen met partners…

Verspanen

Seco Helical SN8-13 frezen met lagere kosten per snijkant

10-10 De frezen zijn gebouwd voor moeilijke toepassingen met ISO P-, M-, K- en S-materialen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Uitbreiding af- en groefsteekgereedschappen Dormer Pramet

06-04 Deze uitbreiding is een vervolg op de nieuwe af- en groefsteekgereedschappen, die in november…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV