GL Precision gaat verder binnen VDL Groep

0

VDL Groep wil GL Precision in Eindhoven overnemen. De activiteiten van GL Precision, met name op het gebied van hoogwaardige bewerkingstechnologieën, sluiten goed aan bij de bestaande activiteiten van VDL Groep.

Bij GL Precision, opgericht in 1967 door Gerard van der Leegte (broer van VDL-topman Wim van der Leegte) werken 150 mensen. Zij blijven werkzaam bij het bedrijf, dat na de overname verder zal gaan onder de naam VDL GL Precision.
De twee bedrijven hebben een intentieovereenkomst getekend aangaande de overname. Na het vervullen van alle voorwaarden zal de overname een feit zijn. In eerste instantie zal 80% van de aandelen worden overgenomen. De overige 20% gaan de komende vijf jaren ook geleidelijk over naar VDL. Hiervoor is bewust gekozen om zo de betrokkenheid en expertise van de huidige aandeelhouder te behouden.

De overname is in goed overleg tot stand gekomen en wordt door beide families als positief ervaren. Gerard van der Leegte: “Deze overname is goed voor de verdere ontwikkeling van GL Precision. GL Precision is een kapitaal intensief bedrijf, waarbij het van belang is dat het zich voortdurend aanpast aan nieuwe marktomstandigheden en daar ook adequaat op kan blijven reageren. Onder de vlag van VDL Groep heb ik hier het volste vertrouwen in.”

GL Precision
GL Precision is tezamen met GL Plastics onderdeel van GL Group. Het hightech bedrijf vervaardigt zeer complexe fijnmechanische onderdelen en modules, onder andere voor de semiconductor industrie, de lucht- en ruimtevaart en de optische industrie. In 2014 werd een omzet gerealiseerd van 37 miljoen euro. GL Precision heeft zich de laatste jaren vooral gespecialiseerd in het onbemand produceren van hightech producten. Ook enkele specifieke bewerkingen, waaronder het microlaserlassen, behoren tot de kernactiviteiten.