BCSEMI NL en High Tech NL bundelen krachten

0

BCSEMI NL en High Tech NL, twee platforms voor de technische industrie, integreren per 1 januari 2020.

Volgens Barry Peet en Willem Endhoven, managing directors van respectievelijk BCSEMI NL en High Tech NL, is de krachtenbundeling een logische stap. “Zo vormen we één gezicht en één aanspreekpunt voor overheden, kennisinstellingen en bedrijven.”

Endhoven vervolgt: “Door de integratie ontstaat één krachtige organisatie. Eén gezicht en één partij die de belangen van de Nederlandse hightechsector vertegenwoordigt. Deze stap maakt ons een nog sterkere gesprekspartner in zowel nationaal als internationaal verband.”

Endhoven benadrukt dat elektronica, chips en techniek essentieel zijn om maatschappelijke thema’s als gezondheid, veiligheid en milieu verder vorm en inhoud te geven. “Als nieuwe geïntegreerde organisatie zijn we nog beter in staat om te laten horen en zien wat Nederlandse bedrijven kunnen bijdragen.” High Tech NL heeft al een goede bekendheid met Holland Robotics. Door de krachtenbundeling met BCSEMI NL wordt nu ook een semiconductor-poot toegevoegd. Na de integratie vormen de 65 leden van BCSEMI NL een eenheid met de ruim 200 leden en partners van High Tech NL. Activiteiten worden voortaan gezamenlijk georganiseerd.